Gündem
  • 26.5.2020 16:31

Katar Büyükelçiliğine atanacağı iddia edilmişti! Hulusi Akar’dan Cihat Yaycı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Genelkurmay Başkanlığı emrine verildikten sonra görevinden istifa eden Cihat Yaycı ile ilgili üstü kapalı değerlendirmede bulundu. Yaycı'nın Katar Büyükelçiliğine atanacağı iddia edilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile 10. Tanker Üs Komutanlığı ziyareti sonrasında 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu.

"TSK ‘BEN’ DEMEDEN ‘BİZ’ DİYEREK GÖREVİNİN BAŞINDA" Burada açıklamalarda bulunan Bakan Akar, Cihat Yaycı’nın istifasına ilişkin üstü kapalı değerlendirmede bulundu. Akar, “TSK bu milletin bağrından çıkmış bir kurumdur. Asil milletimizin bağrından çıkan TSK, kurumsal bir yaklaşımla daima, ‘ben’ demeden ‘biz’ diyerek akıl ve bilim ışığında anayasa ve yasalar çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır.” ifadelerini kullandı.

“İDLİB’TE ATEŞKESE UYULUYOR” 5 Mart’ta Rusya ile varılan mutabakatın ardından İdlib’de sağlanan ateşkes ve istikrarın kalıcı olmasına yönelik gayretlerinin devam ettiğini ifade eden Akar, “İdlib’de siyasi bir çözüm bulunması için bizler elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Orada birtakım küçük ihlaller olsa da genel anlamda ateşkese uyuluyor. Sağlanan ateşkes sonucunda bölgeye yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz de güvenli ve gönüllü şekilde evlerine dönebildi” dedi.

KATAR BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATANACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararlarına göre, Katar Büyükelçisi Fikret Özer merkeze alınmıştı. Özer'den boşalan Katar Büyükelçiliğine Cihat Yaycı’nın getirileceği iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2020 15:33

İLGİLİ HABERLER