Dünya
  • 16.5.2018 12:26

Katar krizinin arkasından da o çıktı

Katar’ın Körfez ülkeleri tarafından ablukaya alınmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Kushner çıktı.

2017'nin Mayıs ayında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, "Katar 'Ortadoğu'da terörü finanse ediyor" diyerek diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bunun üzerine Katar'ın bölgeyle tüm bağı kesilmiş, bu dönemde Türkiye ise Katar'ın arkasında durduğunu yüksek tondan dile getirmişti.

ABD'nin önde gelen yayın organlarından NBC News, yaşanan bu Körfez krizinin perde arkasına dair çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Krizin ardından ise yine Trump ve damadı Kushner çıktı.

NBC News'te yer alan habere göre; ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, Katar'ın New York'ta bulunan gayrimenkullerine yatırım yapmadığı için diğer Körfez ülkeleri tarafından ablukaya alınması için girişimlerde bulundu.

TRUMPTOWER'DA SIR TOPLANTI

Kushner'ın girişimlerine örnek olarak özellikle BAE ve Suudi yetkilerle krizin yaşandığı dönemde TrumpTower'da yapılan görüşmelerin dikkat çektiğinin yer verildiği haberde; Kushner özellikle New York'ta yer alan önemli gayrimenkulleri için Katar Varlık Fonu'ndan yatırım talebinde bulundu, ancak ret cevabı aldı. Ve Kushner bununla bağlantılı olarak geçen Mayıs ayında Katar'a zarar vermek için diğer Körfez ülkelerini teşvik etti.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2018 12:28

İLGİLİ HABERLER