Gündem
  • 18.8.2009 17:20

KATAR'DAN TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ HATTI

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Thani'nin Bodrum'daki bir otelde gerçekleşen çalışma yemeğinde başta enerji ve ticari ilişkiler olmak üzere birçok konu ele alındı.

Katar Emiri El Thani'nin çalışma yemeğinde, ''Türkiye'nin son dönemdeki enerji konusundaki girişimlerinin dikkat çekici olduğuna ve bu girişimlerin kendileri tarafından da dikkatle izlendiğine'' işaret ettiği öğrenildi.

El Thani'nin, ''Katar olarak Türkiye ile her alanda ilişkilerin geliştirilmesi için karar aldıklarını ve bu konuda istekli olduklarını'' belirttiği, Başbakan Erdoğan'ın ise kendisini Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın, çalışma yemeğinde, ''enerji konusunda uzun vadeli ve kalıcı bir işbirliği yapmak istiyoruz. Bu amaçla Türkiye ile Katar arasındaki bir doğalgaz boru hattının sorunu kökten çözeceğine inanıyorum'' dediği öğrenildi. ''Türkiye'nin transit enerji geçişinde önemli bir pozisyona geldiğini ve Katar'ın sahip olduğu enerji kaynaklarını da bu şebekeye dahil etmek istediklerini'' söyleyen Erdoğan'ın, ''Katar doğalgazı ve petrolü için Türkiye'nin kalıcı ve uzun vadeli güçlü bir anlaşma yapmak istediğini'' gündeme getirdiği ifade edildi.

Katar Emiri El Thani'nin de ''doğalgaz boru hattına biz de sıcak bakıyoruz'' dediği; iki ülkenin enerji bakanlarının konuyu görüştüğünü ve en kısa süre içinde bir sonuç alınacağını belirttiği öğrenildi.

Öte yandan, çalışma yemeğine Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassem Bin Jabr El Thani de katıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER