Dünya
  • 12.2.2024 14:24

Katil İsrail'in acımasız işkencesi deşifre oldu


Gazze işgalini başlattıkları 7 Ekim'den bu yana 30 bine yakın sivili katleden İsrail ordusu, bir yandan da sivillere ve esirlere işkence uyguluyor. Aylardır Filistinli sivillere uyguladığı zulmü kamera kaydı altına alan İsrail ordusunun yeni vahşetini, İngiliz BBC paylaştı. Yayınlanan işkence videosunun ardından uluslararası tartışmalar başladı.
SABAH.COM.TR DIŞ HABERLER

İsrail, Hamas bahanesiyle başlattığı Gazze işgalinde insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Filistin halkını vatansız bırakmak için her yolu deneyen, sivil katliamında 30 bine yakın cana kıyan İsrail ordusu, aylardır sürdürdüğü soykırımda işkence yöntemlerine de başvuruyor.

Katiller ordusunun işkencesini deşifre ettiler! BBC’den şoke eden paylaşım: Vahşeti kameraya aldılar
İsrail askerlerinin esir aldıkları Gazzelilere akılalmaz işkencelerde bulunduğu aylardır biliniyordu. Gazzeli erkekleri çırılçıplak soyup zincirleyerek sokaklarda gezdiren, toplu mezarlar kazdırn İsrail ordusu, esirleri canlı bomba olarak dahi kullanmıştı.


İŞKENCEDE AKILALMAZ YÖNTEMLER

Vahşetten kurulanlar, İsrail askerlerinin kendilerine küfrettiği, tekmelediği, dipçikle darp ettiği üzerlerine idrar döktüklerini bunu yaparken de dans edip eğlendiklerini anlatmıştı.


Stadyumda gözaltında tuttukları yüzlerce yarı çıplak sivile işkence eden İsrailli askerlerin, yerleşim bölgesinde alıkoyduğu erkekleri ağlatıp yalvartarak İsrail'e "kurtarıcı" dedirttikleri anlar da infial yaratmıştı.


BBC TEYİT ETTİ

İşkenceler sürerken İngiliz BBC, çarpıcı bir video yayınladı. BBC'nin doğrulama servisi BBC Verify, 7 Ekim işgalinden bu yana İsrailli askerlerin paylaştığı yüzlerce saatlik videoları izleyerek gözaltındaki sivilleri tespit etti.
BBC servisi, videoda yer alan okulun logosunun yer alması sayesinde, buranın Gazze'nin kuzeyindeki Gazze Koleji binası olduğunu tespit etti. Videoda, gözaltındaki Filistinlinin bir sokakta çıplak ayakla yürütüldüğü anlar da yer aldı.


İSRAİLLİ ASKERLERİN KEYİF ANLARI

Bir başka görüntünde ise alıkonulan yüzlerce sivilin götürüldüğü stadyumun, Gazze'deki Yarmuk Stadı olduğu tespit edildi. Vahşet görüntülerinde iç çamaşırları kalana kadar soyulmuş, gözleri bağlanmış ve yerde diz çökmeye zorlanmış siviller yer alıyor. Öte yandan aralarına kadınların da olduğu bir grubun diz çöktürüldüğü kalenin üstüne İsrail bayrağının asılmış olduğu anlar yer alıyor.


ORDUDAN AÇIKLAMA

İşkencenin kayıt altında olduğunu bilen İsrail askerleri sık sık kadraja girerek durumdan duydukları "gururu" gözler önüne seriyor. TikTok'a yüklenen bir diğer videoda ise gözleri bağlanarak gözaltına alınmış Filistinliler yer alıyor. Silahlı İsrailli askerlerse, esirlerin yanında poz veriyor. 14 Aralık'ta paylaşılan bir videonun arka planında İbranice bir rap şarkısı çalarken BBC'nin Ilya Blank olarak teşhis ettiği İsrailli askerin videoda baş parmağını kaldırarak poz verdiği görülüyor.

Katiller ordusunun işkencesini deşifre ettiler! BBC’den şoke eden paylaşım: Vahşeti kameraya aldılar
İsrailli askerlerin işkenceden keyif aldıklarının resmen teyit edilmesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan İsrail ordusu, çoğu görüntünün sorgulama sırasında çekildiğini iddia etti. Öte yandan görüntüleri yayınlayan askerlerin sözleşmelerinin feshedildiği de öne sürdükleri iddialar arasında yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2024 14:26

İLGİLİ HABERLER