Asayiş
  • 12.9.2013 17:14

Katil zanlısı ve ağabeyinin evini yaktılar

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, aralarında önceden husumet bulunduğu öğrenilen E.V. (51), tartıştığı 38 yaşındaki Basri Ürgüt'ü av tüfeğiyle vurup öldürdü. Cinayetin ardından Ürgüt'ün yakınları, E.V. ve ağabeyi C.V.'ye ait iki evi ateşe verdi, yangına müdahale etmeye gelen itfaiye araçlarını da taşladı. E.V.'nin yaklaşık 15 yıl önce de Basri Ürgüt'ün babası Sabri Ürgüt'ü öldürdüğü ve bu nedenle cezaevinde yattığı öğrenildi.

 Aynı beldede yaşayan ve aralarında daha önceden husumet olduğu öğrenilen Roman vatandaşlardan E.V. ile Basri Ürgüt karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından iddiaya göre E.V., av tüfeğiyle Ürgüt'e dört el ateş etti. Göğsünden yaralanan Ürgüt, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ürgüt, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

BABASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Olay yerinden kaçan ve jandarmanın çalışmasıyla yakalanan E.V.'nin, yaklaşık 15 yıl önce de Basri Ürgüt'ün babası Sabri Ürgüt'ü öldürdüğü, aralarındaki husumetin de bu olaydan kaynaklandığı ifade edildi.

KATİL ZANLISI VE AĞABEYİNİN EVİNİ YAKTILAR

Olayın ardından E.V.'nin yakınları, yaşadıkları evleri terk etti. Katil zanlısı E.V. ile ağabeyi C.V.'ye ait iki evi, Ürgüt'ün yakınları bugün saat 11.00 sıralarında ateşe verdi. Yangına müdahale etmek üzere mahalleye gelen itfaiye ekiplerinin çalışmasını engelleyen öfkeli kalabalık, itfaiye araçlarına da taş yağdırdı. Bunun üzerine jandarma mahallede güvenlik önlemi aldı. Zanlı E.V., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER