Asayiş
  • 11.10.2008 12:36

KATİLLERİ ÇEKTEKİ İMZA YAKALATTI

Patronlarını demir boru ile öldürüp domuz bağı ile bağlayıp çöte attılar
ADANA’da 3 milyon YTL dolandırdıkları demir tüccarı patronları 51 yaşındaki Ali Yasin Sönmezler’i başına demir boru ile vurup öldürdükten sonra domuz bağı ile bağlayıp çuvala koyarak çöplüğe attıkları iddia edilen işyerinin muhasebecisi ve ustabaşını, dolandırıcılıkta kullandıkları çeklerdeki imza ve yazı örnekleri yakalattı. Katil zanlılarından muhasebeci 23 yaşındaki Gürkan Kulle suçunu itiraf ederek, “Tartışırken öldürdüm” dedi. Diğer katil zanlısı 26 yaşındaki Arman Arı ise, öldürme olayına karışmadığını patronunun cesedini çuvala koyup taşıdığını itiraf etti.
Seyhan İlçesi’ne bağlı Yenidam Mahallesi Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki tarlada, Türkiye Jokey Kulubü’ne ait hayvan dışkılarının atıldığı çöplükte 28 Ağustos’ta domuz bağı ile öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen ve elleri ile ayakları iple bağlanıp, yüzüne havlu basılıp koli bantıyla bantlandıktan sonra cesedi çöpe atılan kişinin, 2 Ağustos’ta kaybolduğu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilen Sönmezler Saç Profil Şirketi sahibi işadamı Ali Yasin Sönmezler olduğu belirlendi. Eşi 46 yaşındaki Şehnaz Sönmez tarafından kolundaki saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis edilen işadamının katil zanlılarının bulunması için jandarma çalışma başlattı.
ÇEKLER KATİLLERİ YAKALATTI
Öldürülen işadamı Ali Yasin Sönmezler hakkında ödenmeyen çeklerle ilgili 3 milyon YTL’ik icra işlemi başaltılması üzerine jandarma soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Adana’da saygın işadamı olarak tanınan ve piyasaya bugüne kadar şahsi borcu bulunmadığı saptanan Sönmezler’in verdiği sanılan borç çekleri incelendi. İmza ve yazıların Sönmezler’e ait olmadığı anlaşılınca fabrikadaki tüm çalışanların el yazısı ve imza örnekleri ile parmak izleri alındı. Yapılan kriminal inceleme sonucunda çeklerdeki yazı ve imzaların fabrikanın muhasebecisi Gürkan Kulle’ye ait olduğu belirlendi.
Gözaltına alının Kulle, patronu Sönmez’i arkadaşı ustabaşı Arman Arı ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Arı da yakalanıp gözaltına alındı.
Adliyeye sevkedilen katil zanlılarından Kulle’nin jandarmada verdiği ifadesinde, işyerindeki çek karneleri ile demir ürünleri alıp sattığını belirterek, “Çeklerin ödeme tarihi geldiğinde Ali Yasin bey durumu öğrendi. İşyerinde tartışırken demir boru ile kafasına vurdum. O anda gözüm kararmıştı. Gözümü kapatıp defalarca boruyla kafasına vurdum. Ölünce işyerinde bulunan arkadaşım Arman ile birlikte ellerini ve ayaklarını bağladık. Yüzünü havlu ile sarıp koli bantıyla bantladıktan sonra naylona koyduk. Görülmemesi için de çuvalla dışarı çıkardık. Cesedi yakmayı düşünüyorduk. Ancak, götürüp at pisliklerinin atıldığı yere attık” dedi.
Arı ise cinayeti arkadaşı Kulle’nin işlediğini iddia ederek, “Ben olay yerindeydim. Öldürme işine karışmadım. Cesedi çuvala koyup ağzını bağladım. Çöplüğe götürdüğümüzde üzerine saman attım” diyerek kendini savundu.
Katil zanlıları Kulle ve Arı, nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki sorgularının ardından ‘Nitelikli adam öldürmek’ suçundan tutuklandı. İşadamı Sönmezler’in öldürülmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını sürdürüyor. Olayla ilgili başka katil zanlılarının da olabileceği iddia ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER