Asayiş
  • 30.1.2014 18:24

'Katilsin sen'

İZMİT'te 2 Ekim 2012 tarihinde İzmit- Kandıra Yolu üzerinde cesedi bulunan 25 yaşındaki öğretmen Serpil Kömürcü'nün ölümüyle ilgili bugün yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan S.K.'ya tepki gösteren öğretmenin annesi, salondan çıkarıldı.

Derince İlçesi'nde ilkokul öğretmenliği yapan Serpil Kömürcü, 2 Ekim 2012 tarihinde annesinin yanında bir kişiyle telefonla konuştuktan sonra sinirlenerek ayrıldı. Ardından cesedi bulundu. Nebi Hocalar Köyü yakınlarında yol kenarında kanlar içinde bulunan, başında ve vücudunda da darbeler olduğu anlaşılan Serpil Kömürcü'nün ölümü ile ilgili olarak jandarma geniş çaplı araştırma yaptı. Mobese kamerası kayıtlarından Serpil öğretmenin en son S.K.'nın otomobiline bindiği tesbit edilince, bu kişi olaydan 19 gün sonra gözaltına alınarak tutuklandı. İlk duruşmada ise S.K., genç öğretmeni daha önceden tanımadığını, yanına gelip gezmek istediğini söylediğini, Kandıra yoluna gittiklerinde dengesiz hareketler ve konuşmalarda bulununca onu indirdiğini söyledi. Bu ifadenin ardından S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMA ÖNCESİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edilen duruşmada S.K. polis eşliğinde arka kapıdan getirildi. Duruşmaya sanığın avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, öldürülen Serpil Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, annesi Emine Kömürcü, avukatı Arzu Karakaş ile Kömürcü'nün çok sayıda yakını katıldı. Durşam öncesi adliye binası önünde ve içersinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

'EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM'

Duruşmada söz alan öğretmen Serpil Kömürcü'nün annesi Emine Kömürcü kızının öldürülmesinin ardından ruh sağlığını kaybettiğini söyleyerek gözyaşları içersinde "Katil benim çocuğumu öldürdü. Bu olaydan sonra ruh sağlığımı kaybettim. Katil delil bırakmayarak tasarlayıp benim kızımı öldürdüğü için en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Katil hakkında müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Emine Kömürcü sanık S.K.'ya dönerek, "Benim çocuğumu öldürdün. Katilsin sen" diye bağırmaya başlayınca, mahkeme heyeti tarafından duruşma salonu dışına çıkarıldı.

'KATİL İYİ NİYETLİ OLSAYDI POLİSİ ARARDI'

Duruşmada söz alan Serpil Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, "Katil planlayarak ve tasarlayarak çocuğumu öldürüp yol kenarına atıyor. Eğer iyi niyetli birisi olsaydı kızımı o şekilde bir yerde görseydi hemen telefonla polisi arar veya başka birini arayabilirdi. Bunları yapmadı. Kızımızı Selami Kaymak'ın öldürdüğünü düşünüyoruz. Biz ailesi olarak cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

SANIK AVUKATI 'KAMERA KAYITLARI İNCELENMEDİ'

Sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ise Jandarmanın incelediğini iddia ettiği kamera kayıtlarının dosyada bulunmadığını söyleyerek, "Otopsi raporunda kafa taramvası ve göğüsteki iç kanama nedeni ile öldüğü tespit edildi. Bu olayda trafik kazasına bağlı beyin kanaması ve iç kanamaya bağlı otopsi raporu çıktı. Olayın meydana geldiği saatler incelenmelidir. Olayın olduğu saatte benim müvekkilim evindeydi. Olayın ardından Jandarma ekipleri 400 kameranın incelendiğini iddia ediyor. Kamera kayıtları incelenseydi dosya içersine konulması gerekirdi. Dosya içersinde kamera kayıtlarıyla ilgili herhangi bir bilgi yok. Beratini talep ediyoruz" dedi.

Sanık S.K. olayla ilgili hiçbir ilgisi olmadığını söylerek, "Avukatımın söylediklerine katılıyorum. Olayla ilgili hiçbir ilgim yok. Beratimi talep ediyorum" dedi. Duruşma 18 Şubat tarihine ertelendi.

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:03

İLGİLİ HABERLER