Asayiş
  • 24.8.2009 12:32

KATLİAM CEP MESAJIYLA GELMİŞ!..

Zonguldak'ta katliam yapan Şafak Köksal öldürdüğü eşinin cep telefonuna çektiği mesajla 5 gün önce adeta katliam yapacağının haberini vermiş.

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çayır Köyü'nde 22 yaşındaki Şafak Köksal'ın, ailesiyle birlikte öldürdüğü eşi Ayşe Köksal'a, olaydan 5 gün önce gönderdiği, "Ya siz beni vurun, yoksa ben sizden çok kişinin canını alacağım", "Cuma günü görüşeceğiz, seninle değil hepinizle, ben de dağı basmazsam" şeklindeki mesajları ile katliam yapacağını haber verdiği ortaya çıktı.

Askerliğini Hakkari Yüksekova'daki birliğinde kamonda olarak yapan ve 21 Ekim 2007'deki 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Dağlıca baskınında PKK'lı teröristlerle çatışan Şafak Köksal, geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek babaocağına dönen eşi 22 yaşındaki Ayşe Köksal ile ailesini, geçen Perşembe akşamı pusu kurarak katletti. Kayınpederi 49 yaşındaki Hüseyin, kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva ve baldızları 24 yaşındaki Zülfiye ile 26 yaşındaki İlknur Köroğlu'nu maden ocağından dönerken ormanlık alanda öldüren Şafak Köksal, eşi Ayşe Köksal ile kayınbiraderi 20 yaşındaki Aydın Köroğlu'nu da evde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

BEN DE DAĞI BASMAZSAMTelli- duvaklı çıktığı evinde katledildi

Kendisine yardım ettiği iddiasıyla ağabeyi 23 yaşındaki İsmail Köksal ile birlikte tutuklanarak cezaevine konulan Şafak Köksal'ın, olaydan 5 gün önce eşinin cep telefonuna göndermeye başladığı tehdit mesajlarında katliamı haber verdiği ortaya çıktı. 15 Ağustos'taki ilk mesajında, "Ayşe seni çok seviyordum, ama sen bana yanlış yaptın. Bir tanecik oğlumun büyüyüşünü bile göstermedin. Ama sonu çok kötü bitecek. Yemin ederim, ya siz beni vurun, yoksa ben sizden çok kişinin canını alacağım. İçimdeki nefret, intikam büyüyor, bunu bil" diyen Şafak Köksal, 16 Ağustos'ta gönderdiği mesajında ise, "Sen istediğin ocağa gittin gördün. Bu sefer açma da açamayacaksınız. Babana söyle kendini gözetsin. Oğlumu bana vermediğiniz taktirde huzur yok, Allahsızlar" dedi. Şafak Köksal, 17 Ağustos'taki son mesajında ise, "Çaycuma'da bulaşacaklarınla buluştun mu? Cuma günü görüşeceğiz. Seninle değil hepinizle. Ben de dağı basmazsam" diye yazdı.

Şafak Köksal, mesajda yazdığı Cuma gününden bir gün önce Perşembe akşamı köye 8 kilometre uzaklıktaki Yukarı Harman Mevkii'ndeki dağlık alanda, Köroğlu ailesini katletti.

MESAJLARI GİZLEMİŞ

Katliamdan, bir arkadaşının asker uğurlama törenine katıldığı için sağ kurtulan ailenin tek ferdi 25 yaşındaki Ali Köroğlu, kız kardeşinin bu tehdit mesajlarını aileden kimseye göstermediğini söyledi. Mesajları önceki gün telefonu incelediğinde gören ve Cumhuriyet Savcılığı'na teslim eden Ali Köroğlu, şöyle konuştu: "Benim bu mesajlardan cenazelerin defnedilmesinden bir gün sonra telefon elime geçtiği zaman bilgim oldu. Daha önce haberim olsaydı zaten hukuki yönden her türlü girişimde bulunurdum. Savcılığa gerekli müracaatı yapardım. Ama bilgim olmadığı için olay bu şekilde gelişti. En azından ailemi maden ocağına göndermezdim. Göz göre göre ailemi ateşe atmazdım. Çünkü olay yeri pusuya meyilli. Keskin viraj. Zaten kaçma fırsatı bulamamışlar. Allahı'ndan bulsunlar. Benden uzak, Allah'a yakın olsunlar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER