Asayiş
  • 30.9.2013 10:18

Katliam gibi kaza: 8 ölü, 11 yaralı!

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Hayrettin Köyü'nde, bahçelerde ayva toplayacak işçileri taşıyan kamyonetin bu sabah yoldan çıkarak ağaca çarptıktan sonra alev alması sonucu 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Kazazedelerin büyük kısmının kadın olduğu belirlendi.

Kaza bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Bölgedeki bahçelerde ayva  toplamaya giden işçileri taşıyan ve sürücüsünün adı belirlenemeyen 06 DK 3124 plakalı kamyonet, bilinmeyen nedenle yoldan çıkarak önce takla attı, daha sonra ağaça çarptı. Kamyonetin kasasında bulunan ve çoğunluğu kadın olan işçiler çevreye saçılırken, kamyonet de alev aldı.

YANARAK CAN VERDİLER

Kamyonet sürücüsü ile şoför mahallinde oturan 2 kadın alevler içinde kaldı. Kamyonet sürücüsü yanar halde kendisini aşağı atarken, yanında bulunan 2 kadın ise yanarak can verdi. Kazanın haber verilmesi sonucu olay yerine gelen sağlık ekipleri, kamyonet kasasından fırlayan 2 kadının daha öldüğünü belirledi. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan Pamukova Devlet Hastanesi'nde 2, Geyve Devlet Hastanesi'nde de 1 kişi yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kazada toplam 7 kişinin öldüğü, hastanelerde ise 11 yaralının bulunduğu belirlendi.  Kazanın duyulmasının ardından Pamukova İlçesi ile yakın köylerden birçok kişi olay yerine akın etti.

ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Pamukova'nın Hayrettin Köyü'nde sabah saatlerinde ayva bahçesine işçi götüren Hüseyin Yiğit yönetimindeki 06 DK 3124 plakalı kamyonetin yoldan çıkarak çeviz ağacına çarpması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 23 yaşındaki Nermin Yaltekin'in ölümüyle 8'e yükseldi.

Kazada ölenlerden 3'ü ile 12 yaralının da kimliği belirlendi. Kazada ölen diğer 5 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları sürerken; kamyonet sürücüsü Hüseyin Yiğit'in, Ankara'dan Sakarya'ya ayva satın almak için geldiği belirtildi.

D-650 karayolunun Hayrettin Köyü yakınlarında meydana gelen kazada ağaca çarptıktan sonra alev alan kamyonette önde oturan ve yanarak ölen kadınlardan birinin 37 yaşındaki Nazlı Gülfer, diğerinin ise 33 yaşındaki Hülya Yeltekin olduğu  belirtildi. Kazada yaralanan ve ilçe hastanelerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra  Adapazarı'ndaki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen 12 kişinin adları ise şöyle:

Kamyonet sürücüsü Hüseyin Yiğit, Ahmet Yeltekin, Sevda Acar, Nurcan Yeltekin, Müşerref Saraç, Duygu Yeltekin, Doğan Gülfer, Ebru Acar, Sevda Gültenin, Serdal Gültekin, Sedat Çöl ve Eren Yeltekin. Kazada ölenlerin cesetleri otopsi için hastaneye kaldırıldı. Kazada yaşamını yitiren  diğer 5 kişinin ise kimliklerinin  belirlenmesine çalışılıyor.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER