Gündem
  • 10.7.2009 15:40

KATLİAM KURBANLARI İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

BAYAZIT CEBECİ / ANKARA

Doğu Türkistan'da yaşanan katliamda hayatını kaybedenler için Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Ülkü Ocakları gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde gıyabi cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'da namaza katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze namazı öncesi yapılan açıklamada, Çin kaynaklarına göre ölü sayısının 156 olarak açıklandığı belirtilerek, gerçekte ise bu sayının çok daha fazla olduğu vurgulandı. Açıklamada, Doğu Türkistan ile her türlü iletişiminin kesildiği belirtilerek, "Çin hükümeti olayların başladığı günden itibaren geceleri ev ev dolaşarak gençleri toplamakta ve direnenleri vahşice şehit etmektedir" denildi.

Yapılan açıklama sırasında grup tekbir getirerek sloganlar attı. Gıyabi cenaze namazına katılan ve Çin'den dil öğrenmek için gelen Mihray isimli Doğu Türkistanlı bir genç kız ise gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kız, ailesinden haber alamadığını belirterek ağladı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER