Asayiş
  • 23.1.2014 14:14

Katliam otobüsünün firmasından korkunç iddia

Kayseri'de 21 kişinin öldüğü kazada otobüsü kaza yapan firmanın ismi Yeşil Muşovası. Firmanın sahibi Feyzullah Özkan, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, olayda can kaybının artmasının tek sebebinin ise geç müdahale olduğunu söylüyor. Yaralılar otobüsün içinde saatlerce kurtarılmayı beklediler.

Kazanın saat 02:30 sıralarında gerçekleştiğini söyleyen Özkan, “Yolcularla konuştum çoğu soğuktan can vermiş. Bir insan candır devlet bu insanlara geç müdahale etmiştir” diye konuştu. Özkan, olay yerine ekiplerin 3.5 saat gecikme ile ancak saat 06.00'da geldiklerini iddia etti.       

Özkan, aracın sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğunu söyleyen Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e de cevap verdi. Özkan, "Ben bütün araçlarımda kar lastiği kullanıyorum. Bunların hepsinin faturası var. Kaza yapan araca da kış lastiklerini iki ay önce taktık. Benim şu an yolda olan bütün araçlarımı durdursunlar. Yalan söylüyorlar” diye konuştu. Yolcuların emniyet kemeri takmadıkları için otobüsün camından fırladıkları konusunda da konuşan Özkan, " Biz anons yapıyoruz kemer takın diye. Yolcular dinlemiyor. Daha sonra kemerlerini çözüyorlar" diye konuştu.

HÜRRİYET GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER