Dünya
  • 5.10.2013 00:35

Katliamda 'Beyaz Dul'un izine ulaşıldı

Dünyayı sarsan Kenya'daki kanlı saldırıda 67 kişi hayatını kaybetmişti.
El Kaide bağlantılı  El Şebab'ın gerçekleştirdiği saldırıda İngiliz asıllı beyaz dul lakabiyla bilinen Samantha Lewthwaite'nin de bulunduğu kesinleşti.
Hıristiyan bir ailenin kızı olan Samantha Lewthwaite, Habib Salih Ghani ile evlendikten sonra Müslüman oldu. El Kaide militanı olan kocasıyla birlikte eylemlere başlayan Samantha Lewthwaite, kısa sürede dünyada en çok aranan kadın haline geldi.
Kocasının 7/7 bombacısı olarak bilinen Londra'daki bombalama sırasında öldürülmesiyle birlikte çocuklarını yanına alıp Afrika'ya giden Samantha Lewthwaite, buradaki İslami örgütlere katıldı.
Eylemlerde aktif olarak görev alan Samantha Lewthwaite'nin en son Kenya'daki saldırıyı gerçekleştiren grubun içerisinde olduğu sanılıyordu.
Teslim olan teröristlerin arasında bulunmayan Samantha Lewthwaite'nin izine rastlandı.
Kenya polisi bir eve yaptığı baskında kadının el yazılı günlük ve notlarıyla çocuklarının fotoğraflarını buldu. Evde yapılan aramada saldırı planının burada yapıldığı Samantha Lewthwaite'nin eylemin planlayıcılarından birisi olduğu kesinleşti.
Evde bulunan notlarında Hıristiyanlara öfke saçan Samantha Lewthwaite, "Kafirlerle bu cihad zafere kadar sürecek. Allah'a şükürler olsun ki o kafirlerden birisi olarak doğmuşken kocam sayesinde İslam ile şereflendim.Dokuz yaşındaki oğlum Abdullah ve sekiz yaşındaki kızın Rukiye'de yakın zamanda birer mücahit olup, kafirlerle savaşmaya başlayacak.Onlar bu savaşta şehit düşüp cennete gidecekler.Allah'ı seviyorum ve ona bağlıyım. O kafirlerle mücadelemizde bize destek olacaktır" dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:28

İLGİLİ HABERLER