Yaşam
  • 31.5.2006 10:59

KATLİAMIN CANLI TANIĞINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

MAŞUK BİNİCİ
ERZURUM - Erzurum'da Ermeni zulmünü gören son tanıklarından Nusret Kış, Ermeniler'in masum Türkleri katlettiklerine şahit olduğunu belirterek, "Ben, Ermeniler'in katliamlarını gördüm. Zulmü onlar yaptı ama Müslümanlar'ın üzerine atıyorlar" dedi.
Erzurum'da 1917 yılında Ermeniler'in yaptığı zulmü gözleriyle gördüğünü söyleyen 101 yaşındaki Nusret Kış, "1917 yılında 12 yaşlarındaydım. Ruslar bir şey etmedi, tavuğun başını bile kesmezlerdi. 2 sene Erzurum'da kaldılar. Yemek pişirirler, ahaliye, çoluk-çocuğa verirlerdi. Daha sonra çekildi gittiler. Ardından gelen Ermeniler vuruyordu, kırıyordu, kesiyordu, yakıyordu. Ermeniler genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden herkesi damlara doldurup yakıyordu. Ermeni çeteleri köyleri basarken biz ailece Çat İlçesi'ne bağlı Yarımca Köyü'ne sığındık. Ermeni çeteleri bu köye giremedi. Çünkü 4 köy birleşmiş Yarımca Köyü'nde mevzi almıştı. Tepeye kadar gelirlerdi, bizimkiler ateş ederlerdi. Bu yüzden bizim kaldığımız köye giremediler. Kadınları mevzilere götürüp tabanlarından delik açarak çiviliyorlardı" diye konuştu.
Hayatını yatağa bağımlı olarak sürdüren Nusret Kış, şöyle devam etti:
"Ermeni çeteler köyleri tek tek basıp çoluk-çocuk demeden ahırlara doldurup ateşe veriyordu. Bizim sığındığımız köye girmeyen Ermeniler çevredeki diğer köylerde büyük katliamlar yaptı. Biz çevremizdeki köylere yardım için gittiğimizde Ermeni çetelerinin yaptıkları işkencelere ve katliamlara bizzat şahit olduk"
İkisi kız 6 çocuğu, 60'dan fazla torunu olan Nusret dede, 5 yıl önce hayat arkadaşını kaybettikten sonra şimdi 75 yaşındaki kızıyla yaşıyor. Torunlarının torunlarını görme şansını yakaladığını anlatan Nusret Kış, Ermeniler'in Türkiye hakkındaki sözde soykırım iddiaları karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söylüyor. "Katliamı bizler değil, onlar yaptı" diyen Nusret dede, katliamın tanıklarının hala yaşadığını ve bu tanıklardan birisinin de kendisi olduğunu söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER