Dünya
  • 30.6.2007 00:05

KATOLİK ALEMİNİN LİDERİ PAPA'DAN ORTODOKSLARA BİRLİK ÇAĞRISI!..

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan'da bugün Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Yortusu dolayısıyla yaptığı konuşmada, Ortodoks Kilisesi'ne birlik çağrısında bulundu.
      Yortu kutlamasında her yıl olduğu gibi Fener Rum Patrikhanesi'ni temsilen bir heyetin de yer almasından memnuniyetini dile getiren Papa 16. Benediktus, ''Her yıl karşılıklı ziyaretlerimizin olması, Ekümenik Patrikhane ve Vatikan'ın iradelerinde tam bir birlik arzusunun mevcudiyetinin göstergesidir'' dedi.
      Papa'nın, konuşması sırasında Fener Rum Patrikhanesi'ni ''ekümenik'' olarak nitelemesinin yanısıra İstanbul'dan ise ''Konstantipolis'' diye sözetmesi de dikkati çekti.
      Fener Rum Patrikhanesi heyetine seslenen Papa, ''Aziz Petrus ve Aziz Pavlus adına, kutlamaya katıldıkları için kendilerine müteşekkir olduğum Konstantinopolis'ten (İstanbul'dan) gelen kardeşlerimizle birlikte, Mesih'in bizleri birleşmiş durumda görme isteğini benimsemek için çalışma çağrımızı bir kez daha yineliyoruz'' diye konuştu.
      Papa, Katolik ile Ortodoks kiliseleri arasında yüzyıllardır süregelen bölünmüşlüğün izlerini kaldırmak için çabaladıklarına da değinerek, şöyle konuştu:
      ''Bugün aramızda Ekümenik Konstantinopolis Patriği Bartholomeos'un temsilcisi de yer alıyor. Geçen 30 Kasım'da benim de Aziz Andreas Yortusu vesilesiyle İstanbul-Konstantinopolis'te hazır bulunduğumu hatırlatarak, kendilerini bu vesileyle saygıyla selamlıyorum.'' Türkiye ziyaretine yalnızca Fener Rum Patrikhanesi'ndeki görüşmeleri çerçevesinde değinen Papa, 30 Kasım'daki Aziz Andreas Yortusu'nda Patrik Bartholemeos ile biraraya gelmesini ise ''unutulmaz buluşma'' diye niteledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER