Eğitim
  • 22.7.2009 00:00

KATSAYI KARARINA İLK TEPKİLER...

YÖK Genel Kurulu'nun katsayı uygulamasının kaldırılması kararıyla ilgili;

CUMHURİYET'İN RUHUNA UYGUN BİR KARAR

MEHMET SAĞLAM (Eski YÖK Başkanı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı)
"Bu karar birtakım gençleri mağdur etti. 10 yıl sonra böyle bir haksızlığın ortadan kaldırılması iyi olmuştur. Öğrencilerin lehine bir gelişmedir. "
PROF. DR. NACİ BOSTANCI (Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi)
"YÖK bir haksizlığı düzeltmiştir. Üniversiteye girecekler hangi liseden gelirse gelsin eşit fırsatta sınava girecektir. 28 Şubat döneminde çeşitli politik sebeplerle imam hatiplerin önü kesilmek istendi. Böyle bir arka planla katsayı uygulaması gündeme geldi. YÖK katsayıya ilişkin düzenleme ile cumhuriyetin, demokrasinin ruhuna uygun bir karar almıştır. "

YUSUF ZİYA CÖMERT (Yeni Şafak Gazetesi Genel Yay. Yön.)
"28 Şubat'tan önce var olan bir uygulama şimdi yeniden gündemde. Siyasi deniyorsa 28 Şubat'ta gelen uygulama çok daha siyasi bir uygulamadır. Normale dönüştür. İnsanlar gerginlik çıkarmak istediği zaman çok daha basit konularda gerginlik çıkabiliyor. Bunu şimdiden kestirmek mümkün değil. "

YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİ YARA ALDI

PROF. DR. BÜLENT SERİM (Eski YÖK Üyesi)

"Bazı önemli kararlar YÖK Genel Kurulu toplantısından önce alınıyor. Genel Kurul'dan geçmesi için Genel Kurula getiriliyor. Ben bu sonucu bekliyordum. Bir kere katsayı haksızlık değil. Çünkü öğrencileri ilgi alanına göre yönlendiren bir uygulama."

ZÜBEYDE KILIÇ (Eğitim Sen Genel Başkanı)
"YÖK politik davrandı. Sürecin kendisi anti demokratikdir. Bu sürecin taraflarını karar sürecine katmadan YÖK Başkanı'nın kensi iradesi ile aldığı bir karardır. Sorun eğitim niteliği sorunudur. İmam hatipler etrafında dönen tartışmadan kaynaklandığını toplumun önemli kesimi biliyor. Köklü bir çözüm bulmak gerekiyor. Okul öncesinden başlayarak öğrencilerin ileriki yaşamlarına ilişkin tespitleri zamanında yaparsak bu tür sorunlarla karşılaşmayız."

URAL AKBULUT (Eski ODTÜ Rektörü)
"Üzüntüyle karşıladım. Siyasi karar olarak değerlendiriyorum. Bunun bilimsel biçimde çözülmesi gerekir. Meslek liselerinin kendi alanlarının önünün açılması gerekirdi. Bu karar bir gerginliğe yol açacaktır. Yüksek öğretim sistemi önemli bir yara almıştır."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER