Asayiş
  • 1.8.2012 00:00

Kavgada kopan elini bırakıp kaçtı!

HABER VİTRİNİ- Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta kız kaçırma yüzünden çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kavgaya karışan 5 çocuk babası Salim Kalbur'un eli bileğinden döner bıçağı ile kesildi. Olay yerinde unutulan ele hayat vermek için polis ve doktorlar seferber oldu. Hastanede el 10 saatlik ameliyatın ardından başarılı bir operasyonla nakledildi.

Eline kavuşan Salim Kalbur, "Döner bıçağı ile elimi tek vuruşla kestiler. Kurşunlar üzerime geldiğinden canımı kurtarmak için elimi bırakıp kaçtım. Gerçek film sahnesini yaşadım. Elime baktıkça rüyada olduğumu düşünüyorum" dedi.

Diyarbakır'da aynı soyadı taşıyan iki ailenin fertleri arasında gelin verdikleri kızlarını geri alma ve damatlarının kız kardeşini kaçırma meselesi yüzünden bir yıl önce husumet başladı. İki aile mensupları geçtiğimiz hafta Yenişehir ilçesi Eski Hal civarında kavgaya tutuştu. Tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgada kurşunların isabet ettiği İbrahim Kalbur, Mahsum Kalbur ve Sezer Kalbur olay yerinde öldü, 6 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olayda eli döner bıçağı ile bileğinden kesilen Salim Kalbur (26), ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Doktor ve polisler, genç adamın elinin olmadığını fark edince kesilen elin bulunması için seferber oldu. Kesik el, olay yerinde bulunup muhafaza altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Salim Kalbur, Plastik Cerrahi Servisi'nde ameliyata alındı. Genç plastik cerrahi ekibi Dr. Niyazi Gülsün, Dr. Murat Yelken ve Dr. Kadir Calavur, 10 saatlik ameliyatın ardından bileğinden kopan eli yerine nakletti.

Başarılı geçen ameliyatın ardından eline kavuşan 5 çocuk babası Salim Kalbur, yaşadıklarını filme benzetti. Eline kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Kalbur, "Olayda hayatını kaybeden ağabeyim İbrahim'in eşi olan Altun aynı soyadını taşıdığımız akrabalarımızın kızıydı. 8 yıl önce evlenmişlerdi ve 2 çocukları olmuştu. İki aile arasında anlaşmasızlıklar, ailesi, 7 ay önce yengemi geri aldı. Biz evde olmadığımız saatlerde ise 16 yaşındaki kız kardeşimi kaçırdılar. Bu nedenle aramızda kavga çıktı. Kavgada elim döner bıçağı darbesiyle bileğimden kesildi. Üzerime mermi geldiği için elimi yerden almadan canımı kurtarmak için polis aracına girdim. Bu esnada beni bu halde gören ağabeyim de karşı tarafa ateş açtı. Ağabeyim ve 2 kişi bu olayda öldü, ben ise elsiz kalmıştım. Hastaneye gittikten sonra olay yerinde bulunan elimi getirip diktiler. Sakat kalacağımı düşünürken elime tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Beni sağlığıma kavuşturmak için canla başla çalışan doktorlara minnettarım" diye konuştu.

"ELİ DİKMEK İÇİN İFTAR VE SAHUR YAPMADIK"
Kopan elin naklini yapan ekipten Dr. Niyazi Gülsün, "Hasta bize el bileği seviyesinde tamamen kopuk geldi, mikro cerrahi ihtiyacı vardı. Zaman kaybetmeden hastayı ameliyata aldık. Saat 20.00'da girdiğimiz ameliyattan saat 06.00'da çıktık. Ekipte oruçlu olan arkadaşlarımız da vardı. Eli dikmek için iftarı ve sahur yapmayanımız bile oldu. Genç hekim arkadaşlarımız ile Güneydoğu'da çok nadir yapılan bir operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Hastaya 1 ay sonra fizik tedavi uygulayacağız. 3 ile 6 ay içerisinde elini kullanmaya başlayacaktır" dedi.


Haberturk

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER