Eğitim
  • 24.5.2013 17:22

Kayıklı taşımalı eğitim sorunu çözüldü

Manisa İl Özel İdaresi ekipleri, yolu doldurup, göl seviyesinin üstüne çıkardı.

Ege'nin en büyük barajlarından biri olan Demirköprü Barajı'nda, bol yağış nedeniyle doluluk oranı ay başında yüzde 100'e yaklaştı. Taşkın riskine karşı barajdan su salınınca Gölmarmara Gölü'nde sular yükseldi ve taştı. Bundan en çok etkilenen yerlerden biri de Tekelioğlu Köyü oldu. Yolun büyük bölümünün sular altında kalması ve yer yer çökmeler meydana gelmesi nedeniyle taşımalı eğitimle komşu Karayahşi Köyü'ndeki okula giden çocukları etkiledi. Öğrenciler servis aracının gelebildiği son noktadan itibaren kayıklarla taşınmaya başlandı. Tekelioğlu Köyü Muhtarı İbrahim Kerse, 7 öğrencinin yaşadığı bu sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi. Öğrenciler de, hem servise giderken kayıkta, hem de yola çıktıklarında serviste çok korktukları belirtti.

Bu sıkıntının yerel ve ulusal basında yeralması üzerine Manisa İl Özel İdaresi ekipleri hemen çalışma başlattı. Ekipler yolu doldurup göl seviyesinin üstüne çıkardı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Son dönemde bölgemizde yüksek oranlarda yağışlar oldu. Demirköprü Barajı'ndan da su tahliyesi yapılması sonucu Gölmarmara Gölü'nde su seviyesi yükseldi. Bunun sonucunda da Tekelioğlu Köyü'nden geçen ve taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin kullandığı yol sular altında kaldı. Manisa İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmalar sayesinde bu yola dolgu yapılarak yolun seviyesi yükseltildi" dedi.

Tekelioğlu Köyü Muhtarı İbrahim Kerse de, "Taşımalı eğitim gören öğrencilerin kullandığı bu yol, Gölmarmara Gölü'nde su seviyesinin aşırı derecede yükselmesi nedeniyle yaklaşık 3 haftadır sular altındaydı. Bu nedenle servis araçlarının yolu kullanması neredeyse imkansız hale gelmişti. Hatta bir ara su o kadar çok yükseldi ki, servis araçları yolu kullanmadan önce öğrencileri araçlardan indiriyor ve öğrenciler kayıkla karşıya geçiriliyordu. İl Genel Meclisi Üyesi Cihan Sarı ve Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da girişimleri ile Manisa İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler yağışların sona ermesinin ardından çalışmalara başladı. Yaklaşık 4 gün boyunca Gölmarmara ilçesinden kamyonlarla çekilen dolgu malzemeleriyle yolun seviyesi yükseltildi. Şu anda yol, su seviyesinin yaklaşık 15-20 santim üzerinde. Sorunumuz çözüldü" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER