Gündem
  • 16.2.2019 11:09

Kayıp Buse'yi hortum mu götürdü? İşte yeni görüntüler

Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen hortum felaketine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Kemer'de Buse Acar'ın hortuma kapılması olayının başından beri takipçisi olan ve hortumun yeni görüntülerini yavaşlatarak inceleyen Gazete Kemer'den Murat Kemaneci, uçuşan cisimlere bakılınca, bir cismin insana benzerliği üzerinde durup, şu soruyu akıllara getirdi: Acaba Buse yanlış yerde mi aranıyor? Buse derede değil de hortuma kapılıp başka bir yere mi savruldu? Gazeteci Murat Kemaneci hortumun Buse'yi derenin karşı kıyısına ya da sanayi sitesinin arkasındaki tepelik alana savurabileceği ve oralarda da aranması gerektiğini ileri sürdü. Kemaneci ayrıca ihtimaller arasında Çubukçu Abdullah'ın tespit ettiği kumlanmış alanın da olabileceğini vurguladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 24 Ocak'ta yaşanan hortum felaketinde içinde olduğu aracın sürüklendiği derede kaybolan Kader Buse Acar (20), çok sayıda ekibin katılımıyla gerçekleştirilen arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Kemer Küçük Sanayi Sitesi içinde ortalığı birbirine katan hortumun bir görüntüsü bir esnaf tarafından çekilmiş ve yayınlanmıştı.

Yaşanan felaket sırasında sanayi sitesinde bulunan bir vatandaş tarafından çekilen yeni görüntüde, hortumun Buse'nin annesiyle birlikte bulunduğu otomobili etkilediği noktanın üzerinde olduğu ve korkunç uğultularla her şeyi havalandırdığı görülüyor. Buse Acar'ın bu anlarda hortuma kapılarak herhangi bir yöne savrulma ihtimali akla gelirken, hortum görüntüsünün çekildiği noktanın, Buse'nin babasının işyerinin tam arkasında olduğu görülüyor.

Öte yandan, Kemer Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerine ait az sayıda görüntülerden birinde insanların panikle korunmaya çalıştıkları görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, hortumu fark eden insanların kulaklarını tıkayarak yere çömeldikleri, kaçmaya çalıştıkları, fırtınanın güvenlik kameralarının yönünü çevirmesi, hortumun ortasında kalan bir otomobilin savrulan eşyalarla zarara uğraması görülüyor.

 

Hortum antik kentte başlamış, 1500 ağacı devirmiş

Antalya'nın Kemer ilçesinde 24 Ocak Perşembe günü Kader Buse Acar ve annesi Ayla Akkın'ı Ağva Deresi'ne sürükleyen hortumun, olay yerine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki 2 bin 700 yıllık Phaselis Antik Kenti'nde başladığı belirlendi.

Buse'yi dereye savuran hortum antik kentte başlamış, 1500 ağacı devirmiş

Hortumun, Olimpos Beydağları Millî Parkı içinde yaklaşık 4 kilometre karada ilerleyerek Ağva Deresi'ne ulaştığı belirtildi. İlk tespitlere göre hortumun güzergahındaki yaklaşık 1500 çam ve sedir ağacını devirdiği tespit edildi, antik kentte ise bir zarar olmadığı belirlendi.

Buseyi dereye savuran hortum antik kentte başlamış, 1500 ağacı devirmiş

Kemer Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, hortumun ormana verdiği zararı tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Buseyi dereye savuran hortum antik kentte başlamış, 1500 ağacı devirmiş

 

Güncellenme Tarihi : 16.2.2019 11:30

İLGİLİ HABERLER