Asayiş
  • 5.6.2014 09:50

Kayıp doktor ve öğretmen bulundu

Doktorun arızalanan motosikletinin yanında beklerken yardım almaya giden arkadaşının kaza yapıp yaralandığı ortaya çıktı.

Bitlis'in Ahlat İlçesi 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda aile hekimi olarak görev yapan Erdem Adısanlı ile Yunus Ensari Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni Ozan Çardak, dün saat 18.00'de motosikletleriyle geziye çıktı. Geç saatlere kadar geri dönmeyen ve telefonlarına ulaşılamayan Dr. Adısanlı ve öğretmen Çardak'ın yakınları polise haber verdi.

DAĞLIK ALANDA BULUNDU

Bunun üzerine Ahlat ve Muş'un Malazgirt İlçesi yol güzergahındaki dağlık arazide polis, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile şörede bulunanlar aramaya çıktı. Yapılan çalışmalar sonrası öğretmen Ozan Çardak, ilçenin Kulaksız Mahallesi'nde saat 04.00 sıralarında bir evde yaralı olarak, doktor Erdem Adısanlı ise dağlık alanda bir derenin kenarında bulundu. İki arkadaşın motosikletleri ile dağlık patika alanda ilerlerken araçlardan birinin bozulduğu, yardım almak için ayrılan öğretmen Ozan Çardak'ın kaza geçirerek yaralandığı anlaşıldı.

"MOTOSİKLET ARIZA YAPTI"

Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olan öğretmen Ozan Çardak hastaneye sevkedilirken, doktor arkadaşı Erdem Adısanlı'nın motosikletinin arıza yaptığını söyledi. Çardak, şunları anlattı:

"Arkadaşımın motosikleti arızalandı. Onu bırakarak yardım almak için yola çıktım. Ancak, karanlık olduğu için kontrolü yitirince patika bir yoldan dereye yuvarlandım. Yaralandığım halde 5 kilometre yürüyerek Kulaksız Mahallesi'ne ulaştım. Burada yardım ekiplerine haber verdim. Gelip beni aldılar. Arkadaşımın yerini de söyledim. Arkadaşımı da saat 07.30 sıralarında bir dere kenarında buldular." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER