Asayiş
  • 20.9.2013 18:49

Kayıp gencin ormanda yakılmış cesedi bulundu

Vicdan azabı çekerek babasına cinayeti anlatan 17 yaşındaki E.Y. savcılığa giderek, av tüfeği ile oynarken yanlışlıkla Danışman'ı vurduğunu, sonra arkadaşlarıyla birlikte cesedi yakıp gömdüklerini söyledi.

Gerede'de en son 14 Eylül günü akşamı arkadaşlarıyla birlikte görülen Muhammet Zahit Danışman'dan bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine soruşturma başlatılırken, E.Y. bugün babasıyla birlikte Gerede Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek cinayeti itiraf etti. E.Y. olay günü alkol aldıklarını belirterek, av tüfeği ile oynarken yanlışlıkla Muhammet Zahit Danışman'ı başından vurduğunu, daha sonra kendisiyle aynı yaşta olan arkadaşları S.K. ve B.S. ile birlikte 36 kilometre uzaklıkta bulunan Karapazar Yaylası'na götürerek burada cesedi yakıp, toprağa gömdükten sonra üzerine taşlar koyduklarını söyledi. E.Y.'nin olayın ardından psikolojik sorunlar yaşayarak annesiyle birlikte yattığı vicdan azabı çekmesi üzerine babasına olayı attığı öğrenildi.

Bugün, Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekipleri E.Y. ile birlikte Karapazar Yaylası'na gitti. Muhammet Zahit Danışman'ın cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı. Danışman'ın tüm vücudunun yandığı görülürken, cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Gözaltına alınan E.Y., S.K. ve B.S.'nin ifadeleri alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER