Asayiş
  • 12.8.2012 00:56

kayıp Hollandalı'nın cesedi bulundu

Alınan bilgiye göre, Kestel beldesindeki evinde üvey kızı Yasmin Kalliz ile birlikte tatil yapan Evert Johannes Van Kerkwijk'ten (76), 30 Temmuz sabahı ortadan kayboldu. Şahsı arama çalışmalarının sürdüğü sırada Dim Çayı mevkiinde oturan vatandaşlar, çay kenarından gelen kötü koku ile ilgili yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, Evert Johannes Van Kerkwijk cesedini buldu. Olay yerinde jandarma ve savcılık tarafından inceleme yapılırken, turistin cesedi otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı morguna kaldırıldı.
Parkinson hastası olan Kerkwijk'in daha önce de kaybolduğu, ancak kısa sürede bulunduğunu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRGÜ TANIKLARININ AÇIKLAMALARI
Dim Çayı mevkiinde oturan ve yoğun kokudan etkilenerek durumu jandarmaya haber veren Kenan Dündar, "Evimiz cesedin bulunduğu noktaya yaklaşık 200 metre uzaklıkta, sıcak dolayısıyla çok kötü bir koku yayılıyordu. Kokunun geldiği çay kenarına doğru gittik. Bu sırada jandarmaya da haber verdik. Olay yerine gelen jandarmayla kokunun daha da ağırlaştığı noktaya gittiğimizde ise cesetle karşılaştık" dedi.
Bir diğer görgü tanığı Enis Talsak ise, "Bir kaç gündür gelen yoğun kokudan çok rahatsızdık. Bu nedenle komşularımızla birlikte çevrede araştırma yaptık ve durumu jandarmaya bildirdik. Gelen jandarmayla birlikte yaptığımız araştırmada cesedi bulduk. Ceset çürümeye başlamış ve tanınmaz haldeydi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER