Asayiş
  • 16.1.2015 15:16

Kayıp korucubaşını PKK kaçırmış

Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, Lezgin Sak'ın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı yönünde bilgiler aldıklarını söyledi.

Uludere'nin Yemişli Köyü'nde geçici köy korucubaşı olan Lezgin Sak, 4 gün önce özel aracıyla Silopi İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmadı. Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, Sak'ın PKK'lılar tarafından kaçırılarak Kuzey Irak'taki örgütün Haftanin kampına götürüldüğü yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Güngör, şunları söyledi:

"Devletimizden bir an önce akıbeti konusunda hem bize, hem de ailesine bilgi verilmesini istiyoruz. Sürecin başladığından bu güne kadar korucularımız herhangi bir provokasyona, herhangi bir olaya karışmadı ve sürece katkı sundu. Ancak bu olumsuzluklar nedeniyle de can güvenliğimizi nedeniyle devletimizin bizi koruması gerekiyor diye düşünüyorum. Madem süreç diyorlar, PKK terör örgütü niye korucu kaçırıyor? Dağa çıkartıyor? Bunu da bilmemiz gerekir. Maden süreç diyorlar niye milleti tehdit ediyorlar. Madem süreç diyorlar niye korucuyu şehit ediyorlar? Bu konuyla ilgili bizimde devlet yetkililerimizden ricamız var. Bu konu için acilen önlemin alınmasını istiyoruz."

PKK'nın kaçırdığı belirtilen korucubaşı Lezgin Sak'ın yaklaşık 1 ay önce PKK tarafından tehdit edildiğini yönünde bilgiler aldıklarını belirten Güngör, "Maalesef PKK tarafından kaçırıldığını öğrendik. Bunun bir an önce ailesine teslim etmelerini arzu ediyoruz devletimizden. Bizim muhatabımız Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bizleri koruyan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Devletimizden bu konuya ciddi bakmalarını istiyorum. Bu tedirginlikler bölge halkını ciddi derecede özellikle korucularımızı tedirgin etmektedir. Bu şekilde can güvenliğimiz yoktur. Bu gün korucular silahını taşıyamıyor şehir merkezinde. Bu konu ile ilgili madem süreç var ise bu sürece her kes saygılı olması gerekir" dedi.

"PKK BİTENE KADAR KORUCU SİLAH BIRAKMAYACAK"

Silah bırakmayacaklarını belirten Güngör, "Korucu PKK terör örgütü bitene kadar hiçbir zaman silah bırakmayacaktır. İki kere iki 4. PKK silah bıraktığı zaman korucu zaten silah bırakmıştır" dedi.

Mehmet Güngör olumsuz gelişmelerin bölge halkını ve korucuları ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek, "Bu tehditlerinden bir an önce vazgeçilmesini arzu ediyoruz. Bizimde devletimizden ricamız budur" diye konuştu.
Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER