Gündem
  • 6.8.2009 00:00

KAYIP SUSURLUK RAPORU ONDA MI?..

Susurluk raporunun orijinal ve tek kopyasının kendisinde olduğu belirtilen eski Başbakan Mesut Yılmaz, raporla ilgili iddialar üzerine ilk kez konuştu. Yılmaz, "Talep olursa bulup mahkemeye ulaştırırım" dedi.

İnternethaber'in sorularını yanıtlayan Mesut Yılmaz, kendi döneminde ve kendi talimatıyla dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından hazırlanan Susurluk raporunun kendisinde olduğunu doğruladı...

Mahkemenin Susurluk Raporu kopyasına ulaşamadığı; raporun tek nüshasının Teftiş Kurumu Başkanı tarafından Başbakanlığı döneminde Yılmaz'a verdildiği ve kopyası bulunmadığı belirtilmişti.

TEK SANSÜRSÜZ RAPOR BENDEKİ, DİĞERLERİ SANSÜRLÜ

Mesut Yılmaz, İnternethaber'in "Bizde de kopyası var" şeklindeki sözleri üzerine "Sizdeki sansürlüdür. O dönemde size verildiğini biliyorum. O sansürlü rapor. Sansürsüz tek kopya bende. Onu da arşivimde bulup talep olursa mahkemeye iletirim" dedi. Yılmaz, şu ana kadar kendisine bir talep gelmediğini de ekledi.

BİR DE BAŞBAKANLIK HUKUK MÜŞAVİRLİĞİNDE VARDIR

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu iddialara kadar bendekinin tek nüsha olduğunu bilmiyordum. Kutlu Savaş'a telefon açtım. Konuştum. Bu raporu bana verirken benden onay almış. Bu konuda mahkemeden gelecek taleplere Başbakanlık Hukuk Müşaviri'nin cevap vermesi gerekiyor. Hukuk müşavirliğinde raporun olmaması mümkün değil. Ben gene bendeki arşive bakacağım. Benden talep olmadı. Arşivimde bulursam talep halinde tabii ki kendilerine ileteceğim. Hukuk müşavirliğinde bu raporun olması lazım."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER