Gündem
  • 29.2.2016 09:11

Kaynana şiddeti kocayı solladı

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yeni ‘koca şiddeti’ haberleri gelirken, yapılan bir araştırma kaynana ve görümcelerin kadına şiddette ilk sırada olduğunu ortaya çıkardı.

Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu’nun ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması Komisyonu’nda yaptığı sunumda çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Şiddet gören bin 100 kişiyle yapılan araştırmanın ardından hazırlanan raporda yer alan ayrıntılar şöyle: Şiddet uygulayan eşler, sıralamada aşağılarda yer alırken, ‘en fazla şiddet uygulayan aile büyükleri’ diyenlerin oranı yüzde 29.

Kadınların sürekli şiddet gördükleri kişiler arasında kayınvalide, kayınpeder, görümce yer alırken, ‘sürekli eşim şiddet uyguluyor’ diyenlerin oranı sadece yüzde 9.7. Bunun sebebi olarak kadınların evde eşlerinden çok kayınvalide ve görümceleri ile vakit geçirmesi gösteriliyor.

“Ne tür şiddete muhatap oluyorsunuz?” sorusuna sözlü şiddetin diğer şiddet türlerinden yüksek olduğu göze çarpıyor. Azarlama, hakaret ve küfür gibi psikolojik şiddet görenlerin oranı ondan sonra geliyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER