Yaşam
  • 30.4.2006 02:02

KAYSERİ'DEKİ KEDİ BİLİMADAMLARINI ŞAŞIRTTI

Kayseri’de, patilerinde 6 santime kadar uzayan tırnak benzeri dokuları bulunan kedi, bilim dünyasında şaşkınlığa yol açtı. Patilerindeki doku sebebiyle ırkının özelliklerine göre hareket edemeyen kedi, Erciyes Üniversitesi’nde incelemeye alındı.

Dünyada daha önce benzeri bulunmayan kedi, genetik yönden incelenecek ve ameliyata alınacak. Erciyes Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Nusret Apaydın, ‘Kontes’ adlı kedinin benzeri görülmeyen yapısının nedeninin incelendikten sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Doç. Dr. Nusret Apaydın, röntgen filmleri sonucu uzantıların kemik dokusuna bağlı olmadığının görüldüğünü belirtti. Kontes’in uzantılar nedeniyle kedi gibi hareket edemediğini ifade eden Apaydın, “Tanımlanması zor bir vakayla karşı karşıyayız. Dünya literatürünü taradık, değişik üniversitelerdeki hocalarla görüştük. Benzeri bir duruma daha önce hiç rastlanmamış. Patilerdeki uzantıların tamamen genetik olduğunu düşünüyoruz. Genetikçilerle yaptığımız çalışmalar sonucunda daha net bir tanımlama yapabileceğiz.” dedi. Apaydın, Kontes’in bir kedinin klasik davranışlarını sergilemediğini, tırmalama özelliği olmadığını, koşamadığını, engelleri aşamadığını ve sert davranışlara tepki vermediğini anlattı. Kontes’in gözlem altında tutulduğunu anlatan Apaydın, çalışmaların ardından ayaklardaki oluşumların ameliyatla alınarak kedinin normal yaşantısına kavuşturulmaya çalışılacağını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:30

İLGİLİ HABERLER