Yaşam
  • 31.8.2008 15:57

KAZ DAĞLARI'NDAKİ ORMAN YANGININA TÜRBÜLANS ENGELİ

BAYRAMİÇ - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü, THK'ya ait 4 yangın söndürme uçağının türbülans oluştuğu için çalışmalarda kullanılamadığını bildirildi.
     Kazdağları Ayazma mesire yeri yakınlarındaki Gavurgerdeği mevkisindeki orman yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiği, arazinin sarp olması nedeniyle ekiplerin rahat hareket edemediği belirtildi.
     Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, THK'ya ait 4 yangın söndürme uçağının türbülans oluştuğu için çalışmalarda kullanılamadığını, söndürme çalışmalarının 2 helikopterle sürdürüldüğünü söylediler.
     Yetkililer, karaçamların yoğun olduğu bölgede yangının yavaş ilerlediğini ancak ekiplerin sarp ve kayalık arazi nedeniyle yangını kontrol altına alma çalışmalarını güçlükle yürüttüğünü kaydettiler.
     Yaklaşık 1 hektar alanda etkili olan yangının söndürülmesi çalışmalarına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevredeki köylerden vatandaşlar da katılıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER