Asayiş
  • 26.9.2013 16:45

Kazıklanmamak için uyuşturucuyu toptan almış!

SAMSUN'da polis tarafından esrar, ecstasy hap ve bonzai ile yakalanan 31 yaşındaki Orhan A. polise uyuşturucu kullanıcısı olduğunu söyleyip, "Uyuşturucuyu Ankara'dan aldım. Beni daha önce kazıkladıkları için bu kez toptan aldım" dedi.

Olay dün Atakum İlçesi İncesu mevkisinde meydana geldi. Polis 28 yaşındaki H.A. yönetimindeki 55 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurup arama yaptı. Otomobilde  suç ve suç unsuruna rastlanmadı. Bu sırada Orhan A.'nın elinde tuttuğu poşet, polisin dikkatini çekti. Şüphelinin elindeki poşeti alarak içini açan polis 287 ecstasy hap, 215 gram esrar ve 3 gram bonzai buldu. Otomobil sürücüsü ile Orhan A. ve yine otomobilde bulunan 19 yaşındaki S.Ç. polis tarafından gözaltına alındı.

Polise ifade veren H.A., "S.Ç. ile pazar alışverişimizi yaparak otomobille eve dönüyorduk. S.Ç.'nin arkadaşı olan Orhan A. bizi görünce el edip durdurdu. Aynı mahallede olduğumuz için onu otomobile aldık. Poşetin içinde bu kadar uyuşturucu olduğunu bilseydim hiç otomobile alır mıydım" dedi. Orhan A. ise uyuşturucu satıcısı olmadığını ileri sürerek, "Uyuşturucuyu Ankara'dan satın aldım. Daha önce beni kazıkladıkları için bu kez fiyatı uygun bulup toptan aldım" diye konuştu.

Polis üç şüpheliye ait evlerde arama yaptı. H.A. ve S.Ç.'nin evinde birşey çıkmadı. Orhan A.'nın evinde ise 800 gram esrar ile 1 hassas terazi ele geçti. H.A. ve S.Ç. ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Orhan A. hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER