Asayiş
  • 30.5.2013 00:39

KCK davasında 3 tahliye

 Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları iddiasıyla 17'si tutuklu 40 sanığın yargılandığı davada 3 sanık tahliye edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 17 tutuklu, 6 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mahmeke başkanı, Hamit Can, Selim Aratemur, Veysi Geyik, Erdal Tuncel, Ahmet İvrendi, Ebedin Satıcı, Gülsen Aslan, Ahmet Özer, Zeynel Abidin Çelik ve Süleyman Kaya hakkında delil ikamelerini okuyarak, savunma yapmaları için sanıklara söz verdi.

Ahmet Özer, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmada, terör örgütü üyesi olduğu ve eylemlerde uyarılara rağmen dağılmadığı iddiasıyla yargılandığı davada suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, mevcut delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti, delilleri karartma ve kaçma şüphesi gerekçelerinden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatlarından Süleyman Bilgiç, mütalaaya katılmadığını belirterek, müvekkillerin delilleri karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığını savundu.

Sanık avukatlarının tahliye talebinde bulunduğu duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, Selim Aratemur, Zeynel Abidin Çelik ve Veysi Geyik'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmayı, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile tutuklu yakınları izledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER