Asayiş
  • 30.4.2013 14:32

KCK davasında flaş tahliyeler!..

ESKİ  milletvekili Fatma Kurtulan'ın yargılandığı KCK davasında savcı, tutuklu sanıkların tamamının tahliyesini talep etti.

 Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.
      Davaya ilişkin ara kararını açıklayan İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Kurtulan ve Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanığın, yargılamanın bulunduğu aşama, tutuklu kaldıkları süre ve dosyanın yetkili mahkemeye gönderilme sürecini göz önüne alarak tahliye edilmesini kararlaştırdı.
      Heyet, bu tutuklu sanıklar hakkında, CMK'nın ilgili maddelerine göre "yurt dışına çıkış yasağı" ve "her ayın ilk mesai günü bulundukları yerdeki polis ya da jandarma merkezine giderek imza atma zorunluluğu"nu öngören adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına da hükmetti.
      Mahkeme heyeti, CMK'nın 12, 16 ve 18. maddeleri uyarınca mahkemenin yetkisizliğine de karar vererek, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.
     
          
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER