Asayiş
  • 29.11.2011 10:56

KCK YÖNETİCİLERİNİN BÜYÜK SERVETİ!...

Emniyet birimlerinin KCK üye ve yöneticilerine yaptıkları operasyonlar hız kesmeden devam ederken MASAK'ta KCK'lıların hesap hareketleriyle ilgili araştırmalara devam ediyor.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak nitelendirilen KCK üyelerinin hesap hareketleriyle ilgili yapılan incelemede ilginç bilgilere ulaşıldı.

İncelemeler sırasında, KCK'nın bazı üyelerinin, boğaz manzaralı lüks konutları bulundu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve emniyet birimi uzmanları tarafından gerçekleştiren incelemelerde, örgütün finans işlemlerinin tamamının KCK üyeleri tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. KCK üyelerinin her yıl, örgütün yıllık gelir ve giderlerine ilişkin bütçe hazırladığı, kimlerden ne kadar vergi toplanacağını da belirlediği tespit edildi. Yine, yurt dışında elde edilen gelirlerin hesaplarının da aynı kişiler tarafından tutulduğu saptandı. Yetkililer, fon toplama, fonların dağıtılmasının KCK üyeleri tarafından yürütüldüğünü kaydettiler.

VİLLADA LÜKS YAŞAM SÜRÜYORLAR

KCK üyelerinin örgüt adına gerçekleştirdiği faaliyetler için, dolaylı yollardan ücret aldıkları da tespit edildi. İstihbarat bilgilerine göre, her KCK üyesinin aldığı ücret pozisyonuna göre değişiyor. Ücretlerin bir kısmı nakit olarak, bir kısmı ise örgütün kontrolünde bulunan kurumlardan iş verilerek ödeniyor. Dikkat çekmemesi içinde ödemelerin bir kısmının nakit bir kısmının da bankalar üzerinden gerçekleştirildiği tespit edildi. Yine, örgüt adına eylemlere katılanların yakınlarına da değişik tutarlarda ücret ödemesi yapıldığı bu tür çalışmaları da KCK'nin yürüttüğü kaydedildi. Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda KCK üyelerinin mal varlıklarına ilişkin inceleme derinleştirildi. İncelemelerde, KCK üyelerinin üçüncü kişiler üzerindeki mal varlıkları ve hesapları tespit edilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede yapılan ilk incelemelerde, bazı üyelerin lüks yaşantı sürdüğü, boğaz manzaralı konutlarda oturan üyelerin bulunduğu belirlendi.

ADAM BİR YILDA HEM EV HEM ARABA ALDI

KCK üyelerinin boğaz manzaralı lüks konutları ortaya çıktı. Örgüt üyelerine yönelik mahkeme kararı ile yapılan teknik takiplerde, KCK üyelerinin mal varlıklarına ilişkin değişik konuşmalar yaptıkları da tespit edildi. Örneğin iki üye arasındaki bir görüşmede, işleri iyi gitmeyen bir avukatın, Asrın Hukuk Bürosu'na kayıt yaptırdığı belirtilerek, "Adam, Asrın'a üye oldu. Bir yılda hem ev hem araba aldı" değerlendirmesinin yapılması dikkat çekti.

Star

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER