Gündem
  • 8.11.2008 02:10

'KEDİ HAKARET OLABİLİR Mİ?..'

NTV’de yayınlanan Haydi Gel Bizimle Ol isimli programa konuk olan Gani Müjde son filmi “Osmanlı Cumhuriyeti” ve mizah sanatının zorlukları hakkında konuştu.
Müjde, günümüzde siyasilerin mizah anlayışının hiç olmamasından yakındı ve “Siyasiler eleştiriye karşı. Şimdiki siyasiler eleştirmedikleri gibi eleştiriye tahamülleri de yok çünkü hayatları boyunca onlara hep itaat öğretilmiş. Böyle bir kültürle karşı karşıya gelmemişler mizah okumamışlar, Aziz Nesin okumamışlar. Herşeyi hakaret kabul ediyorlar" diye konuştu.
Bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde Musa kart'ın çizdiği ve Başbakan'ı 'kedi' olarak tasvir eden karikatür nedeniyle yaşanan krize ve açılan davaya atıfta bulunan Gani Müjde, "Kedi hakaret oabilir mi, maddi manevi ne zarar verir, kedi olmak insana? Gerçekten çok vahim bir noktaya geldik, mizah geriliyor bu yüzden” dedi.
Bir garip padişah
Gani Müjde yeni filmi ‘Osmanlı Cumhuriyeti’nin konusunu “Kurtuluş savaşı yapılmamış, Sevr Antlaşması kabul edilmiş, Amerikan Mandası kabul edilmiş, 2008 yılında Topkapı Saray’ın da bir garip Padişah ve bunun öyküsü” şeklinde anlattı.
Eğlenceli bir drama tarzında olan filmde, filmin kahramanı olan Padişah’ın yaşamı hakkında ise “Eğlenceli gibi gelebilir ama aslında çok da eğlenceli bir hayat değil çünkü bağımsız değilsiniz, iyi kötü çalışan bir demokrasiniz yok. Aslında hep şikayet ederiz ya demokrasimizden buna da şükreder hale geliyorsunuz. Filmi yazarken ve kurguyu tasarlarken iyiki dedim Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz.” diyerek senaryoyu yazarken ki duygularını anlattı.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:31

İLGİLİ HABERLER