Asayiş
  • 18.5.2013 16:46

Kefenleri giyip boylu boyunca uzandılar

ANTALYA'da Halkevi üyesi 60 kişilik grup, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için temsili kefen giyerek, saldırıyı ve hükümeti protesto etti.

Sessiz yürüyüşte, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu istifaya davet eden, yaşanan patlamanın sorumlusu olarak Ak Parti iktidarını gösteren ve üzerinde Reyhanlı'daki patlamanın hemen sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı dövizler taşındı.

Yürüyüşün ardından kentin işlek Kalekapısı'na gelen grup adına yapılan açıklamada Reyhanlı'nın Ak Parti iktidarı tarafından Suriyeli muhaliflerin ve El Kaide gibi terör örgütlerinin üssü konumuna getirildiğini söyledi. İktidarın Suriye'de iç savaşı derinleştirmesine yönelik bir politikayı yürüttüğünün iddia edildiği ve Reyhanlı'daki çifte patlamanın bu politikanın sonucu olduğunun savunulduğu açıklamanın ardından patlama hayatın kaybedenleri anmak adına temsili kefen giyen eylemciler sırt üstü meydana yattı.

Reyhanlı'daki patlamanın birinci haftasında gerçekleştirilen eyleme çevreden geçenler de alkışlarla destek verdi. Antalya'daki eylem ıslıklar, çalınan düdükler ve alkışlarla sona ererken Halkevi üyeleri eylemin ardından Kazım Özalp Caddesi'nde üzerinde siyah kurdelelerin olduğu yaka kartlarını Antalyalılara dağıttı.          DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER