Gündem
  • 20.5.2013 18:15

'Kemal dede' ile fotoğraf çektirme yarışı

"Kemal Dede'yle fotoğrafını çekeyim" diyerek kucağına verdiği anne – babaların isteklerini kırmayan Kılıçdaroğlu, 1 yaşındaki Yiğit'in de burnunu öptü.

BAŞBAKAN HABERLERİNİ TABLETTEN İNCELEDİ

Kılıçdaroğlu, burada çay ve üzüm suyu içti, bir süre dinlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika gezisi hakkında çıkan haberleri danışmanlarının verdiği tablet bilgisayardan okuyan Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da eşlik etti.

'HİÇBİR İKTİDAR ORTADOĞU'DA TARAF OLMAMIŞTI'

Daha sonra Espiye'ye geçerek ilçe binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye'nin durumu iyi değil. Her ne kadar doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyorlarsa da endişe etmeyin. Dokuz köyden kovsalar da 10'uncu köye gideceğim, yine doğruları söyleyeceğim. Hiç kimsenin saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. Ülkemizde huzur ve barış isteriz. Ama nasıl yapılacağına kendimiz karar veririz. Hiçbir zaman İmralı'da anayasa pazarlığı yapmayız. Yapandan da hesap soracağız. Anayasa konusunda söz söyleme hakkı halkındır. Ama siz gidip başka yerlerde anayasa pazarlığı yapıyorsunuz. Suriye politikasını beğeniyor musunuz? Bütün dünyada kan akan yer sadece İslam coğrafyası. Neden? Suriye'de Müslümanlar birbirine öldürüyor? Batılılar istedi diye. Orada kendi egemen güçlerini kurmak istiyorlar. Ellerine silahı kim veriyor? Bu ülkenin iktidarı veriyor. Getiriyor, kamp kuruyor, silahlı eğitim yaptırıyor, 'Git diyor kardeşini öldür Suriye'de'. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir hükümet Orta Doğu'da taraf olmamıştır. 9 yıl süren İran – Irak savaşında Türkiye tarafsızlığını kaybetmedi. Sadece 'savaşmayın barışın, Müslüman kanı akıyor, yazıktır' dedi. Şimdi biz batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronluğuna soyunduk. Buna izin vermeyeceğiz. Bütün komşularımızla barış olmasını istiyoruz. Çünkü bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Yurtta barış dünyada barış' dedi. Eğer siz Başbakan olacak kişiyi Amerika'da akredite ediyorsanız şapkayı önünüze koyup düşünmek zorundasınız."

Daha sonra partiye katılanlara rozetlerini takan ve ilçe merkezinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu Trabzon'a hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER