Gündem
  • 16.8.2009 16:13

KEMAL GÜRÜZ'ÜN SON FIRSAT HAYIFLANMASI

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile görüntüleri ortaya çıkan Ergenekon sanıklarından Engin Aydın ile Gürüz arasında geçen telefon görüşmeleri üçüncü iddianamede yer aldı.

Gürüz'ün 21 Mayıs 2008'de Engin Aydın ile yaptığı görüşmede son dönemde yapılan rektör atamalarından hayli sıkıntılı olduğu görülüyor. Yeni atanan rektörler için 'bunlardan 'rektör -mektör' olmaz' diyen Gürüz, kimin rektör olmasına 'Türkiye çapında akil adamlar grubu'nun karar vermesi gerektiğini anlatıyor.

Engin Aydın'ın 'Öyle adamda bulabilirsen iyi yani' ifadeleriyle karşılık vermesi üzerine Gürüz, "Bulursun niye bak öyle bir bulursun ki yeter ki siyasi ortam ona elversin. Kendi aramızda biz biraz yaptık. Danışaraktan bulmadık mı bir sürü şahsiyetli adam" diyor.

YÖK Başkanlığı'nı bir dönem daha yapamakaktan yakınan Gürüz'ün en can alıcı sözleri ise devamında geliyor:

"Bir dönem daha kalsaydım, bu son fırsatı elime geçirebilseydim 50-60 tane daha Anadolu'da rektör olurdu."

Engin Aydın ile yaptığı görüşmede Gürüz, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimleriyle ilgili de ilginç değerlendirmelerde bulunuyor. Rektörlük seçimlerinde ilk üçü giren adaylar için Gürüz, "Birinci ve ikinci 'dinci'ymiş. Üçüncü MHP'li diyorlar ama onun da 'dinci'liği varmış" ifadelerini kullanıyor.

SENİN EMRİNDE OLURUM BEDRETTİN ABİ

28 Şubat döneminin sembol ismi Kemal Gürüz uygulamalarıyla rektörler ve öğretim üyeleri üzerinde terör estirirken Ergenekon firari zanlısı Bedrettin Dalan'ın karşısında yelkenleri indiriyor.

Gürüz, 20 Nisan 2008 tarihinde Dalan ile yaptığı telefon görüşmesinde "Sen bu rektörlerden ne çektiğimi bana bir sor. Bir Allah bilir bir ben" diyor. Dalan'ın "Memleket gidiyor değil gitti' yorumuna Gürüz, "Valla hala tutulacak bir tarafı var' sözleriyle karşılık veriyor. Dalan'ın "Var mı?" sorusuna Gürüz, "Var. Bu istanbul bunların elinden alınabilirse Bedrettin abi şayet, sen benden daha görürsün, düşün taşın, bana de 'gel şunu yap de yanımda şey ol de' ben senin emrinde olurum yani" diyerek cevap veriyor.

BEDRETTİN ABİ'DEN BAŞKASI KURTARAMAZ

Dalan'la görüşmesinde YÖK'te görev kabul eden bir Profesör'e de ateş püsküren Gürüz, "Ben kenarda durdum baktım ki laf yetiştiremiyorum. Köpek dolu etrafta. Geçen gün bi tanesi görev kabul etmiş YÖK'te. 'Ulan köpeksin sen' dedim be sırf neye kabul ediyor biliyor musun emekli maaşı artsın diye" sözleriyle hal yakınıyor. YÖK'te görev alan profesörün kim olduğunu merak eden Dalan'a GÜRÜZ, "Atilla diye bi köpek" dediği kayıtlarda yer alıyor.

Sözünü dinlemeyen profesörden hırsını alamayan telefonda ağzına geleni sölyene Gürüz, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Köpek yalvardım altı aydır yapma Atillacım bu adama(Yusuf Ziya Özcan) şey vermeyin meşruiyet vermeyin diye bana diyor ki ama emekli maaşım artıcak ulan köpek dedim ben dörtyüz milyar lirayı bıraktım be laf gelmesin diye 8 sene emekli maaşı almadım. Bunlar adam değil onun için bak ben valla senin adını söyleyecem bazı yerlere Bedrettin Abi'den başkası bunu kurtaramaz diye"
bugün

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER