Spor
  • 22.6.2014 18:17

Kemal Kılıçdaroğlu Ermeydanı'nda

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recek Gürkan tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, protokol tribündeki yerini alarak 654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalık ihalesini izledi. İhalenin yapıldığı sırada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Adil Çağatay Kılıç Sarayiçine geldi.653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için Edirne Sarayiçi’ne gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırkpınar güreşlerinin Türkiye ve dünya açısından önemli olduğunu ifade ederek, "653 yıldır devam ediyor. Önemli bir spor ülkemiz ve dünya açısında da. Hem Edirne’yi hem de Türkiye’yi dünyaya tanıyor. Geleneksel bir sporumuz, güreşçilerle gurur duyuyoruz, centilmence yarışıyorlar. Tabi umuyoruz bu centilmenlik sonuna kadar devam eder" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Adil Çağatay Kılıç da izlediği güreşlerin büyük rekabet içerisinde sürdüğünü belirterek, "Şu anda güreşlerde çok büyük rekabet var. Atasporumuz, kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz, halkımızla birlikte geçmişimizi hatırlayarak beraber yaşıyoruz. Nesilden nesile geçen bu gelenek ilelebet sürecek. Tabi 500 Cumhuriyet altını ödülünü de burada ter dökenlere bizim bakanlık olarak hediyemiz olacak" dedi.

Güreşleri protokol tribününden izleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Kırkpınar’ı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ifade ederek, "653’üncüsü yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dünya insanlarına sunduğu bir medeniyet zenginliği, sportif ve kültürel bir faaliyet bunu sadece spor olarak görmemek lazım. Bunun Edirne’de olması önemli. Arzumuz uluslararası boyutla dünyaya tanıtabilmek" ddiye konuştu.
Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:59

İLGİLİ HABERLER