Gündem
  • 12.3.2021 14:09

Kemalist Laiklerin Toplu Ali Erbaş yalanı

Ayşenur Arslan ve Emin Çapa'nın Halk TV'de trollük yaptı: "Ali Erbaş Amerikan Hastanesi'nde tedavide" dedikten 1 dakika sonra kendini yalanladı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan ve Emin Çapa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında ortaya atılan 'Amerikan Hastanesi'nde tedavi görüyor' yalanını gündeme getirdi. Erbaş'ın şehir hastanesi yerine lüks ve özel hastaneyi tercih ettiğini belirten Arslan, birkaç dakika sonra 'Evet şimdi uyardılar. Amerikan Hastanesi'nde değilmiş, Ankara'da öyle bir hastane yokmuş' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Amerikan Hastanesi'nde tedavi gördüğü yalanı

Koronavirüs tedavisi gören Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında sosyal medyada algı operasyonu başlatıldı. Erbaş'ın Amerikan Hastanesi'nde tedavi gördüğü yalanı ortaya atıldı. Erbaş’ın tedavisi, Ankara Şehir Hastanesi’nde sürdürülüyor. Ankara'da da Amerikan Hastanesi bulunmuyor. Erbaş hakkındaki yalana, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ve ekonomist Mustafa Sönmez gibi isimler de destek çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik karalama kampanyalarına bir yenisi eklendi.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan ‘Diyanet 81 ilde kıble uzmanı alıyor’ çarpıtmasının ardından şimdi de ‘Ali Erbaş Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyor’ yalanı ortaya atıldı.

Ali Erbaş’ın tedavisi, Ankara Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

Twitter’daki algı hesaplarıyla servis edilen Erbaş hakkındaki yalan, kısa sürede yayıldı. FETÖ firarilerinin de kirli kampanyaya destek çıktığı görüldü.

Ali Erbaş'ın sağlık durumu nasıl?

Geçtiğimiz gün Ali Erbaş ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, sosyal medya hesabından Erbaş'ın sağlık durumuna ilişkin şu bilgiyi vermişti:

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'la görüştüm. Sesi Ayasofya Cami'nin açılışında hutbeyi okurkenki gibi gürdü. Kısa bir istirahattan sonra tez zamanda bizleri mest eden Kur'an tilavetiyle karşımızda olacak."

 

Güncellenme Tarihi : 12.3.2021 14:22

İLGİLİ HABERLER