Gündem
  • 4.8.2021 17:36

Kemalist Solcu Laiklerin zaferi!.. Cübbeli Amiral Mehmet Sarı emekli edildi

YAŞ kararları belli oldu! ‘Cübbeli Amiral’le ilgili yeni gelişme!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesinin şekilleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, alınan kararları açıkladı...

YAŞ toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda, albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı.

KARARLAR AÇIKLANDI

Üniformanın üzerine giydiği sarık ve cübbe ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra hakkında soruşturma açılan ve kamuoyunda ‘sarıklı amiral’ olarak bilinen Tuğamiral Mehmet Sarı, Erdoğan'ın imzasıyla emekliye sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ'ta alınan kararları açıkladı:

"-44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

-Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinde 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinde geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

-Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edildiğinden 1. Ordu Komutanı Orgenaral Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

-Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal'ın görev sürelerinin 1 yıl uzatılmasına karar verildi.

Güncellenme Tarihi : 5.8.2021 00:11

İLGİLİ HABERLER