Spor
  • 31.7.2012 22:31

Kendini sıktı, madalyadan oldu!..

Ağırlığı kaldırırken dikkati dağılan milli sporcumuz, antremanlarda bile kaldırmaya tenezül etmediği 105 kiloyu ancak üçüncü hakkında kaldırabildi.
Nedeni bilinmez bir şekilde stres altında olan milli haltermicim yine antremanlarda kaldırmadığı 133 kiloyu hiç kaldıramayınca ancak dördüncü olabildi.


Londra Olimpiyatlar'ında mücadele eden milli haltercimiz Sibel Şimşek, 4.oldu.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda, 63 kiloda podyuma çıkan milli halterci Sibel Şimşek, koparmada 105 ve silkmede 130 kiloluk kaldırışlarının ardından, toplamda 235 kiloyla dördüncü oldu. Şimşek, şokta olduğunu, böyle düşük bir derece yapacağını düşünmediğini söyledi.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, Sibel Şimşek, koparmadaki ilk iki hakkında 105 kiloyu kaldıramadı. Son hakkında bu kiloda başarılı olan milli halterci, koparmayı 105 kiloyla tamamladı.

Şimşek, silkmedeki ilk hakkında 130 kilo için podyuma çıktı ve başarılı oldu. Milli halterci ikinci ve üçüncü denemesinde 133 kiloluk barı kaldıramayınca, silkmede 130 kiloda kaldı. Şimşek, toplamda 235 kilo ile 4. oldu.

"KENDİME ÇOK KIZGINIM"

Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 63 kiloda 4. olan milli halterci Sibel Şimşek, şokta olduğunu, böyle düşük bir derece yapacağını düşünmediğini söyledi.

Sibel Şimşek, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, kendisini bir türlü toparlayamadığını ifade ederek, “Bir anda dağıldım. Anlamsız bir şekilde dağıldım. Ben de inanamıyorum kendime. Bu derecelerin altına antrenmanda bile girmiyorum. 133'e hiç girmedim, 135-140 aralarındayım. 133 kilo benim için çok komik bir derece. Hocalarım da şaşırdı. Ben de şoktayım. Kendime çok kızgınım. Dikkatim dağıldı” ifadelerini kullandı.

"ÜLKEME MADALYA GÖTÜREYİM DİYE KENDİMİ SIKTIM"

Londra'da henüz hiç bir Türk sporcunun madalya alamamasının tüm sporcular üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden Sibel Şimşek, “Kendimi çok sıktım 'Mutlaka madalya almalıyım, ilk madalyayı ben alayım' dedim. Kimse madalya alamadı, ülkeme bir madalya götüreyim istedim. Herkes aslında böyle. Tüm Türk sporcuların hepsi aynı psikolojide, hepimiz kendimizi çok gerdik” şeklinde konuştu.

Bu arada müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da tribünden izledi.

Halterde daha önce kadınlarda Nurdan Karagöz, Aylin Daşdelen, Bediha Tunadağı, erkeklerde de Erol Bilgin ve Hurşit Atak podyuma çıkmış, ancak madalya kazanma başarısını gösterememişti.

KAZAK HALTERCİ OLİMPİYAT REKORU KIRDI

Bayanlar 63 kiloda altın madalyayı Kazak Maiya Maneza, koparmada 110 silkmede 135 ve toplamda 245 kiloyla kazandı.

Maneza, silkmedeki ilk hakkında 135 kilo kaldırarak olimpiyat rekorunu kırdı. Kazak halterci, ikinci ve üçüncü hakkında 144 kilo ile dünya rekorunu denedi ancak başarılı olamadı.

Rus Svetlana Tsarukaeva koparmada 112, silkmede 125 ve toplamda 237 kiloyla gümüş madalya, Kanadalı Christine Girard koparmada 103, silkmede 133, toplamda da 236 kiloyla bronz madalya kazandı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER