Asayiş
  • 30.6.2008 15:25

KENDİSİNİ TACİZ EDENİN YERİNE YANLIŞLIKLA BAŞKASINI BIÇAKLADI

ESKİŞEHİR'deki bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 27 yaşındaki Serpil Yoldaş, cep telefonuna cinsel içerikli mesaj geçerek kendisini taciz ettiğini öne sürdüğü ‘Ali' adlı kişi yerine yanlışlıkla buluşma yerinden tesadüfen otomobiliyle geçen fabrika müdürü 35 yaşındaki Alper Özkaya'yı bıçakla yaraladı ve nişanlısı ile arkadaşına dövdürttü. Eşinden boşanmış ve 1 çocuk annesi olan Serpil Yoldaş tutuklandı. Polis taciz olayına karışan kişiyi aramaya başladı.

Olay, Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. 26 PY 758 ile 26 DS 992 plakalı otomobillerin çarpıştı. 26 PY 758 plakalı otomobilin sürücüsünün bir kadın ve 2 erkek tarafından dövüldükten sonra 26 TH 113 plakalı başka bir otomobile bindirilip götürüldüğünü görenler 155'i arayarak durumu polise bildirdi.

Gelen polisler kaza yapan 2 otomobilde kimseyi bulamadı. Polisler 26 DS 992 plakalı otomobilde bir cep telefonunun çaldığını görünce telefonu açıp karşıdaki kişiye kimi aradıklarını sorunca bu telefonunun Serpil Yoldaş'a ait olduğunu öğrendi. Kısa süre sonra 112 servisine iki otomobilin bulunduğu bölgenin 3 kilometre uzaklığındaki Huzur Mahallesi'nde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurdunun arkasında bıçakla yaralı bir kişi olduğu ihbarı yapıldı.

Kalçasının 3 yerinden bıçakla yaralanan ve öldürüseye dövülen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir makine fabrikasında müdür olarak görev yapan Alper Özkaya, 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aşırı alkollü olduğu bildirilen evli 2 çocuk babası Özkaya polislere Emek Mahallesi'nde otomobiline çarpan araçtan inen 2 erkek ile 1 kadının kendisine saldırdığını belirterek, şöyle dedi:
“Bir arkadaşımla içki içmiştim. Gece onu evine bıraktım. Dönüşte alkollü olarak trafik polislerine yakalanmamak için ara sokaklardan evime doğru gidiyordum. Sokakta genç bir kadını görünce neden beklediğini, yardıma mı ihtiyacı olduğunu düşünerek otomobilimle biraz yavaşladım. Tam o sırada bir otomobil gelip aracıma çarptı. Bana çarpan otomobilden inen 2 kişi ile sokakta bekleyen kadın hiçbir şey söylemeden bana saldırdı. Beni bıçaklayıp öldüresiye dövdüler ardından başka bir otomobile bindirdiler. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi hastanede açtım. Bana saldıran kişileri hiç tanımıyorum.”

Polis, kaza yerindeki 26 DS 992 plakalı aracın sahibi olan Serpil Yoldaş'ın babası, 54 yaşındaki Halil İbrahim Yoldaş'ın evini tespit etti. Evde bulunan Serpil Yoldaş ile 29 yaşındaki nişanlısı Cem Kaban ve 35 yaşındaki arkadaşı Kenan Erdoğan gözaltına alındı. Serpil Yoldaş, ‘Ali' adlı bir kişinin kendisini sürekli rahatsız ettiğini, cep telefonuna cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini, bu kişinin isteği üzerine buluşmayı kabul edip yanında nişanlısı ve bir arkadaşıyla buluşma yerine gittiklerini söyledi. Otomobille gelen kişiyi karanlıkta kendisini taciz eden kişi sanıp dövdüklerini ve kendisinin bıçakladığını anlatan Serpil Yoldaş daha sonra bu kişinin Ali olmadığını görünce hemen 112’yi arayarak yardım istediğini belirtti.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan Serpil Yoldaş, sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar Cem Kaban ve Kenan Erdoğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 
 
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER