Asayiş
  • 26.8.2008 01:39

KENE MUCİDİNİN SIR ÖLÜMÜ!..

CHP Bolu İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Tanyar evine giren kişiler tarafından yatağında uyurken bıçaklanarak öldürüldü. Eşi evden çıkan 3 kişi gördü. Polis "Kapıda zorlama yok” dedi.
Bolu, dün saha karşı 03.15'te inanılmaz bir cinayete sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Tanyar, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından evinde uyurken bıçaklanarak öldürüldü. Olay Bahçelievler Mahallesi Hürriyet Caddesi Şerbetçi Apartmanı 3'üncü katta meydana geldi. Şeker hastası olan Fahrettin Tanyar (56), eşi Serap Tanyar ile birlikte gece yarısından sonra Köroğlu Devlet Hastanesi'ne gitti. Tedavisinin ardından eve dönen Tanyar, odasına gidip uyudu. Eşi de banyoya girdi. Bu sırada saat 03.15’te Tanyar odasında uyurken eve kimliği belirsiz kişiler girdi.
YATAKTA KANLAR İÇİNDEYDİ
Meclis üyesini uyurken vücudunun 3 yerinden bıçaklayan şahıslar, dolapta bulunan av tüfeklerini de alarak evden kaçtı. Yatak odasından gelen sesler üzerine banyodan çıkan Serap Tanyar ile uykularından uyanan çocukları Tanay ile Tulu Tanyar, babalarının yatakta kanlar içindeki cesedini görünce çığlık atmaya başladılar. Anne ve çocukların çığlıkları üzerine uyanan komşuları da eve gelerek polise ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tanyar'ın yaşamını kaybettiği tespit edildi. Tanyar'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın evde yaptığı incelemenin ardından Köroğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Tanyar'ın cesedinin incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi.
EVDE 3 KİŞİ GÖRDÜM
Sinir krizi geçiren ve şoka giren CHP Bolu İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Tanyar'ın eşi Serap Tanyar, polise verdiği ifadesinde cinayet sırasında banyoda olduğunu söyledi. Tanyar, "Kızımın çığlığı üzerine banyodan çıktım. Yatak odasına gittiğimde eşimin cesedini gördüm. Evin kapısından 2 ya da 3 kişinin koşarak çıktığını gördüm. Kim olduklarını bilmiyorum" dedi.
KAPIDA ZORLAMA YOK
Olay yeri inceleme ekibi Fahrettin Tanyar'ın evinde yaptığı incelemede evin giriş kapısında hiç bir zorlanma olmadığı tespit etti. Polis yetkilileri 3 kişi oldukları tahmin edilen kişilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.
KENE ÇIKARMA YÖNTEMİ BULMUŞTU
Köroğlu Avcılar Kulübü'nün de başkanlığını yürüten Fahrettin Tanyar, 1.5 ay önce vücuda yapışan keneyi çıkarmak için bulduğu kolay ve pratik çözümle gündeme gelmişti. Tanyar'ın bulduğu yöntemde enjektörün ucu kesilip, hava basıncı ile kenenin vücuttan çıkarılmasının mümkün olacağı söyleniyordu. Tanyar, bulduğu enjektörle kene çıkarma yöntemini aşama aşama fotoğraflayarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de enjektör yöntemini deneyerek sonucun olumlu olduğu kararına vardı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:48

İLGİLİ HABERLER