Sağlık
  • 1.7.2009 16:43

KENE YİNE CAN ALDI

HAFİT UYAR/MANİSA

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce Almanya'da emekli olup Türkiye'ye kesin dönüş yapan İbrahim Kocabıyık (65), memleketi Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Dereköyü'nü ziyaret etti. Bir süre burada kalan İbrahim Kocabıyık, Soma Turgutalp beldesindeki evine geldiğinde bacağına yapışmış bir kene olduğunu fark etti.

Keneyi çıkarttıktan sonra Turgutalp Sağlık Ocağı'na başvuran buradan da Soma Devlet Hastanesi'ne sevk edilen yaşlı adama, ilk müdehale yapılarak 3 gün içinde rahatsızlanması durumunda hastaneye gelmesi tavsiye edildi. İzmir Dikili'deki yazlığına giden İbrahim Kocabıyık, yüksek ateş üzerine yakınlarının yardımıyla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kendisine aşırı üşütme teşhisi konularak taburcu edilen yaşlı adam, yazlıktaki evine geri döndü.

Kocabıyık ertesi gün daha da ağırlaşarak ağzından ve burnundan kan geldi. Bunun üzerine Kocabıyık, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahelelere rağmen yaşlı adam hayatını kaybetti.

İbrahim Kocabıyık'ın yakınlarınları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendilerine kene ısırmasından dolayı vefat etmiş olabileceği şeklinde açıklama yapıldığını, defin işlemlerinin gerekli tedbirler alınarak yapılması gerektiği yönünde uyarıda bulunduklarını belirttiler.

İbrahim Kocabıyık'ın cenazesi defin için bugün memleketi Soma'ya getirildi. Soma Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri gözetiminde mezar kazılarak kireçlendi. Maske ve eldiven kullanan görevliler tarafından İbrahim Kocabıyık defnedildi. Bu arada, kalp rahatsızı olduğu ve çeşitli ilaçlar da kullandığı öğrenilen İbrahim Kocabıyık'ın, kene ısırması sonucu ölüp ölmediği konusunda araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER