Sağlık
  • 13.5.2013 17:03

Keneden bir ölüm daha!

KASTAMONU - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen 42 yaşındaki kadın, tedavi gördüğü hastanede öldü.
     İhsangazi ilçesine bağlı Sarıpınar köyünde yaşayan Satiye Kavuklu (42), bir hafta önce mide bulantısı ve baygınlık şikayetiyle, Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Tetkiklerde kene tarafından ısırıldığı belirlenen Kavuklu, KKKA hastalığı şüphesiyle Ankara Yıldırım Bayezit Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede hayatını kaybeden Kavuklu, köy mezarlığında toprağa verildi.
     Kavuklu'nun 4 çocuk annesi olduğu öğrenildi.
    
     -"Genç yaşta bir kadını kaybettik"-
    
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl öncekiler kadar KKKA hastalığına rastlanmadığını söyledi.
     Vatandaşların dikkatli hareket ettiğini dile getiren Bektaş, "Genç yaşta bir kadını kaybettik. Çok üzüldük. Zamanında müdahale edilerek Ankara'ya sevk edilmiş ama bu iş böyle. Arazide çalışan insanlarımız kene konusunda dikkatli olmaya devam edecek. Tedbirleri herkes biliyor, eğitimleri yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Kene tehlikesi geçmiş değil, bir kaybımız var" diye konuştu,
     Ölen kadının komşusu Aziz Uğurlu ise Kavuklu'nun geçen hafta Kastamonu'daki hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Oradan da Ankara'ya sevk ettiler. Ankara'dan bu acı haber geldi" ifadesini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER