Sağlık
  • 4.7.2009 00:04

KENEDEN ÖLDÜ YAKINLARI TEDAVİ ALTINA ALINDI!..

Manisa'nın Soma ilçesinde geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İbrahim Kocabıyık'ın kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı hastalığı nedeniyle öldüğü kesinleşti. Kocabıyık eşi Havva, kızı Mükerrem oğlu Orhan Kocabıyık, kızı Hülya Dinler, diğer aile fertleri Ali Rıza Dinler, Hasan Ali, Fehime, Hüseyin ve Sermin Altın ile Mehmet Emin Uyar, Nesrin Uyar, çocukları ve diğer yakınları tedavi altına alındı.

Aile fertleri dün Beşyol Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurarak kan örneklerini verdi. Bu arada ölen İbrahim Kocabıyık'a serum takan Bergama Devlet Hastanesi'ndeki hemşirelerden birinin fenalaştığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Havva Kocabıyık, "Eşimle buraya kene ile birlikte geldiğimizde bizimle yeterince ilgilenmediler. Getirdiğimiz keneyi bu zararsız diyerek çöp kovasına atıverdiler. Ondan sonra başımıza bunlar geldi" dedi.

Kocabıyık, yaz tatili için geldiği Soma'da Dereköy'e gitmiş, döndüğü evinde bacağında kene bulmuştu. Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kocabıyık, "Bir şeyin yok, üşütmüşün" diyerek geri gönderilmişti. Daha sonra Dikili'ye yazlığına giden Kocabıyık burada fenalaşınca, Ayvalık ve Bergama Devlet Hastanesi'ne, oradan da Ege Üniversitesi'ne kaldırılmıştı. Üniversite Hastanesi'ne sevki geciken hasta, kene ısırması sonucu hayatını kaybetmiş ve özel bir tabutla Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER