Dünya
  • 19.4.2011 14:31

KENNEDY SUİKASTİNDE "UFO" İDDİASI!

Başkan Kennedy'nin suikastinden sadece 10 gün önce CIA başkanına yazdığı mektup, suikastiyle ilgili komplo teorilerini tekrar ateşleyecek gibi.
Mektupta Kennedy 12 Kasım 1963 tarihinde yaşanan bir paranormal durumla ilgili CIA'den bilgi istiyor.
Başkanın UFO'larla ilgilenmesinin, özellikle Amerika'da suikastiyle ilgili komplo teorilerini bambaşka bir boyuta sokacağı düşünülüyor.
"Uzaylı" araştırmacıları, CIA tarafından son yayınlanan bu belgelerin başkanın UFO'larla ilgili gerçeği keşfetmemesi için öldürüldüğü yönündeki şüpheleri güçlendirdiğini söylemeye başladılar bile.
Açıklanan belgelerden birinde Kennedy, CIA başkanından UFO belgelerinin kendisine iletilmesini istiyor.
NASA yöneticisine gönderilen ikinci nottaysa, Kennedy uzay aktiviteleriyle ilgili Sovyetler Birliği ile birlikte çalışma isteğini belirtiyor.
Daha önceden "gizli" statüsünde olan bu evraklar, "Bilgi Alma Özgürlüğü" yasasını kullanarak CIA'ye başvuran öğretmen William Lester'e iletildi. Lester yazmakta olduğu kitabında bu dökümanlara yer vereceğini açıkladı.
Lester, Kennedy'nin UFO'lara yönelik ilgisinin, daha çok bu tür olayların Sovyetler tarafından yanlış anlaşılıp, UFO'ların Amerikan teknolojisi olduğunu sanmalarından çekindiğinden kaynaklandığını düşündüğünü söylüyor ve ekliyor:
"Bu bilgiye ulaşmasının nedenlerinden biri de Sovyetlere 'Bakın bunu yapan biz değiliz, sizi kızdırmaya çalışmıyoruz' diyebilmekti"
Ancak komplo teorisyenleri Kennedy'nin gizli serviste kullanılan kod adı olan "Lancer" kelimesini içeren bir dökümana dayanarak, Kennedy'nin UFO'larla ilgili gerçeği keşfedememesi için öldürüldüğünü iddia ediyorlar.
Bu belgenin ilk sayfasında CIA başkanı tarafından "Bildiğiniz gibi, Lancer hareketlerimizle ilgili kimi soruşturmalara girişti, buna izin veremeyiz" yazıldığı, devamında da "Lütfen görüşlerinizi en geç Ekim ayında gönderin. Bu konudaki hareketleriniz grubun devamlılığı için çok kritik" cümlesinin bulunduğu iddia ediliyor.
Belgeyi elinde tutan Timothy Cooper, belgeyi kontrol ettirdiğini, belgede kullanılan mürekkep ve kağıdın tarihinin üzerindeki tarihle uyuştuğunu söylüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:21

İLGİLİ HABERLER