Gündem
  • 15.10.2008 00:07

KENTER'DEN BAŞBAKAN'A TEPKİ!..

Sunuculuğunu Sibel Turnagöl’ün yaptığı 'Keyfi Sibel' programında soruları yanıtlayan Yıldız Kenter, çocukluğunda zor günler yaşadıklarını ama o günlerde bile bu kadar pahalılık görmediğini söyledi.
Turnagöl'ün, 'Çocukluğunuz oldukça zor şartlarda geçmiş' sözleri ile eski günlerine dönen Yıldız Kenter, "Çok zordu ama biz mutluyduk. O zaman herkeste yokluk vardı. 2. Dünya savaşına girmesekte savaşın alevlerini ensemizde hissettik. Ekmeğimizi ve şekerimizi karne ile aldık. Hatırlıyorum ben ilkokuldayken şeker, 28 kuruştan 5 liraya çıktı millet sokağa döküldü." Bu olay ile bugün arasında bağ kuran sanatçı sözlerine şöyle devam etti; "Şimdi ise elektriğe 100'de 60 zam yapıldı. Bu ne demek? Türkiye bugün Dünya'nın en pahalı ülkelerinden biri haline geldi. Eskiden kimsenin gözü başkasının parasında değildi. Şimdi bakıyorsun birisi 1 milyon doları bir yerden almış, diğeri gitmiş ordan oraya hortumlamış. Ne oluyoruz, şaşkınlıklar içindeyim!"
Başbakan'a asla katılmıyorum
Röportajın devamında bu çarpıklıkların nedenlerine de değinen Yıldız Kenter, "Bunun sebepleri tabi ki ekonomik. Kontrol edilemeyen bir nüfus artışı var. Bu nüfusa bakamıyoruz, besleyemiyoruz. Geleceğimiz dediğimiz varlıkları sokaklara salıvermişiz" dedi.
Ünlü tiyatrocu sözlerini, "Ben Başbakan'ın en az 3 çocuk yapın sözüne asla katılmıyorum. Bakacağın kadar çocuk yapacaksın. Bakamayacağın çocuğun rızkını eğer sen çalışmazsan Allah da vermez. Allah çalışana verir" şeklinde noktaladı.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:24

İLGİLİ HABERLER