Gündem
  • 30.10.2012 19:58

Kepenk indiren esnaf isyan etti

BATMAN (AA) -      Nasıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bir siyasi parti genel başkanının 30 Ekim tarihinde hayatı durdurma çağrısında bulunduğunu belirterek, alışveriş yapılmaması, okullara gidilmemesi, kontakların çevrilmemesi ve bunların yerine, meydanlara çıkılmasını istediğini hatırlattı.
     Bireylerin ve toplulukların her şekilde kendilerini ifade etme hakkına saygı duyduğunu kaydeden Nasıroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     ''Bunu demokrasinin ve barışın bir unsuru olarak değerlendiriyoruz. Fakat bu eylemlerin zorlayıcı bir yönü olmaması gerekir. Bugün sabahtan beri telefonlarım susmadı. Üyelerimiz bu işe bir çözüm bulunmasını ve bu tür eylemlerin tekrarlanmaması için seslerinin duyurulması taleplerini iletmeye devam ediyorlar. Kendilerini bu eylemlere uymak zorunda hissediyorlar.
     Bu eylem artık gönüllü bir eylem olmaktan çıkmıştır. Eylemin amacı her ne kadar önemli ise de eylemin şeklinin demokrasi ve barışla bağdaşmıyor olması bu amacı gölgelemektedir. Ayrıca yeni değişen yasalar sebebiyle çek ve senetlerin gününde ödenmesi hayati öneme sahiptir. Bugün bir üyemiz çekini 1 gün geç bile ödese bu onun bütün ticaret hayatını etkileyecektir. Bunun hesabını kim verebilir- Belki herkesin bu tür eylemlere katılma lüksü yoktur, fakat bu eylemlerden sürekli aynı esnaf grubu etkileniyor.
     Kepenklerin kapatılması eylemine karşıyız. Başta cezaevlerinde başlayıp şimdi dışarıda devam eden açlık grevlerinden derin üzüntü ve acı duyuyoruz. Bu eylemlerin hiçbir can ve sağlık kaybı yaşanmadan sonlandırılması için herkesi üzerine düşeni yapmaya ve sağduyuya davet ediyoruz.''
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İbrahim Uyar

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER