Spor
  • 29.4.2022 12:41

Kerem Aktürkoğlu : Babama 'futbolu bırakacağım' dedim

Bu sezon Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Galatasaray'da sezonun ayakta kalan ve yükselen yıldızlarından olan Kerem Aktürkoğlu, kariyerine yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Kariyerinin başında Medipol Başakşehir forması giyen ve teknik direktör Abdullah Avcı ile çalışan 23 yaşındaki oyuncu, bir dönem futbolu bırakma noktasına geldiğini itiraf etti.

Galatasaray'da kötü giden sezonun yükselen yıldızı olan Kerem Aktürkoğlu, kariyerinin başında yaşadığı zorlukları anlattı. Vole'ye konuşan 23 yaşındaki oyuncu, bir dönem futbolu bırakma noktasına geldiğini itiraf etti.Kerem Aktürkoğlu verdiği röportajda Avrupa'ya transfer olacağı yönündeki soruyu yanıtlarken, Medipol Başakşehir ve Abdullah Avcı ile ilgili de itirafta bulundu.

"HAYALİM TABİİ Kİ PREMİER LİG"

Kerem Aktürkoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Hayalim tabii ki Premier Lig. Bence bütün futbolcuların hayalidir. En iyi futbolun oynandığı lig olarak düşünüyorum. Ancak oyun tarzım açısında Almanya ve İspanya daha uygun. Cristiano Ronaldo ile oynamak isterdim."

"KARİYERİMİN BAŞINDA 4 YILIMIN ÇALINDI"

"Kariyerimin başında 4 yılımın çalındığını düşünüyorum. 16 yaşında Başakşehir'e imza atarken çok büyük hayallerle kariyerime başlamıştım.""Aileme söylenen sözleri duyunca 'Bu iş tamam, çok iyi yerlere geleceğiz' demiştim. Ama öyle olmadı tabii..."

"16 yaşında imza attıktan sonra Başakşehir U17'de oynuyordum. 'Seni çok beğendik ama bizim tesisimiz yok. Kalacak bir yer bulursan ancak öyle seni alabiliriz' dediler."

"Sağ olsun babam, yatılı bir kurs buldu. Orada yaşıyordum. Abdullah Avcı döneminde profesyonel imzayı da attım. A takıma çıktım, beklediğim gibi olmadı.""Çok büyük bir hiyerarşi, rütbecilik vardı. Sen küçüksün, haddini bileceksin şeklinde yani. Yapım gereği haksızlık karşısında susamam."

"ANTRENMANDA AYAĞIMA TOP DEĞMESİN DİYE DUA EDİYORDUM"

"O zaman benim gibi karşı çıkanları görmedikleri için takımdakiler bana karşı tavır aldı. Antrenmana çıkarken ayağıma top değmesin diye dua ediyordum."

"Şu an Emirhan İlkhan'a, Arda Güler'e hocaları tarafından nasıl davranılıyorsa, onu beklerdim. Örneğin Phil Foden, kaç yaşında çıkıp oynadı?""Düşünsenize A takımda bir futbolcu, Foden'a top kaybetti diye küfredecek, tehdit edecek. Nasıl tepki olur? Bambaşka. Hiyerarşi, Türk futbolundaki en büyük sorundur."

"Beni zorla kiralamak istediler. 'Erokspor'a 3 yıl kiralık gideceksin, sözleşmeni de asgari ücretten 5 yıl uzatacağız' dediler."

"BABAMA 'FUTBOLU BIRAKACAĞIM' DEDİM"

"Kabul etmedim. Kadro dışı bırakıldım, 1 sezon tek başıma çalıştım. Sözleşmem bitti, 19 yaşındayım. Babama, 'Baba, artık olmayacak. Futbolu bırakacağım ben' dedim."

"Özgüvenim dipteydi. Babam yalvardı, ikna etti beni. 3. Lig, benim kariyerimin sonu olacaktı ama çok şükür Erzincan dönemi çok iyi geçti."

"O İNSANLARI UTANDIRMAK TEK AMACIMDI"

"Başakşehir'de bu yaşadıklarım, hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor. O insanları utandırmak, benim tek amacımdı.""İnşallah 'Senden bir şey olmaz, Süper Lig'i hak etmiyorsun' diyen o insanları utandırmışımdır."

"ABDULLAH AVCI'YA KIRGINIM"

"Abdullah Avcı'ya hiçbir şekilde kızgın değilim ama kırgınım ve hayal kırıklığı içerisindeyim. Artık önüme bakıyorum. Her şeyi geride bıraktım."

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 12:47

İLGİLİ HABERLER