Spor
  • 26.6.2014 11:59

Kerem Tunçeri Milli Takım'a geri dönüyor

12 Dev Adam’da, eylül ayında İspanya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesi kadro şekillenmeye başlarken, milli formayı son olarak 3 yıl önce giyen “efsane” guard Kerem Tunçeri, 35 yaşında Ay-Yıldızlı ekibe geri döndü.

Başantrenörlük koltuğuna Ergin Ataman’ın oturduğu A Milli Takım’da, Türk vatandaşlığına geçirilerek milli formanın giydirilmesi planlanan Keith Langford’ın oynaması suya düşünce stratejik hamleler birbirini takip etmeye başladı.

EMİR’E GÜN DOĞDU

Değişen lig statüsü ve devşirme oyuncuların da yabancı kontenjanında sayılacak olmasıyla Langford’ın “albenisi” kaçarken, halen EA7 Emporio Armani forması giyen ABD’li yıldız oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle de bir Türk takımına transfer olma olasılığı azaldı.

Langford’ı kadrosuna katmaya niyetlenen kulüpler bu yüksek maliyet nedeniyle geri adım atarken, basketbol federasyonunun da ilke olarak bir devşirme oyuncuyu “bedel karşılığında” oynatması mümkün olmadığından, ABD’li oyuncunun vatandaşlık işlemleri askıya alındı. Bu gelişme üzerine, daha önce de Ay-Yıldızlı ekipte forma giyen Fenerbahçe Ülker’in, Boşnak yıldızı Emir Preldzic’in “devşirme” statüsünde tekrar Milli Takım’a dahil edileceği ifade edildi.

3 YIL SONRA GELEN ÇAĞRI

Milli Takım’a 3 yıl önce Avrupa Şampiyonası’nın ardından veda eden Kerem Tunçeri, Ay-Yıldızlı ekibin başantrenörü Ergin Ataman’ın “Gel, kaptanımız ol” çağrısına olumlu yanıt verdi. Böylece 2010 Dünya Şampiyonası yarı finalindeki son saniye turnikesiyle ülkemize gümüş madalyayı getiren ünlü oyun kurucu, yine bir Dünya Şampiyonası ile Milli Takım formasını terletmeye başlayacak.

(Habertürk)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:52

İLGİLİ HABERLER