Asayiş
  • 31.3.2009 15:33

KERİNÇSİZ, ERGENEKON SAVCILARINI TOPA TUTTU

İSTANBUL - Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz, soruşturmayı yürüten savcıların ya kullanıldıklarının farkında olmadıklarını ya da baştan beri buna rıza gösterdiklerini öne sürerek, ''Kendileri adına üzülüyorum. Çünkü kendi ordusuna, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Atatürkçülere terörist diyen savcılar olarak Türk tarihine geçmişlerdir'' dedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen davanın 67. duruşmasında savunmasına başlayan Kerinçsiz, bunun ilk örneğinin daha önce ''Şemdinli iddianamesinde'' görüldüğünü, bu iddianamenin ''Ergenekon'' davasının da ilk işareti olduğunu belirterek, ''Şemdinli iddianamesi''ni hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya'nın satır aralarında TSK'ya ''terör örgütü'' dediğini, Genelkurmay Başkanının da ''terör örgütünün başı'' olduğunu iddia ettiğini savundu.
Kerinçsiz, ''Bu tarikat elemanı, işi bittikten sonra alındı, götürüldü tarikat şeyhinin dizinin dibine oturtuldu. Şimdi de gizli tanık olarak kullanıldığı söyleniyor. Sayın savcılar sakın ola ki 'Biz savcıyız. Arkamızda Adalet Bakanı var, hükümet var, dış güçler var, Fethullah Gülen var, kimse dokunamaz bize' demesinler. Gün gelir arkanızdaki güç biter. Tek kalacak olan güç Türk milletinin gücüdür'' diye konuştu.
Yapılanın ''sivil bir darbe olduğunu'' ileri süren Kemal Kerinçsiz, ''Sayın savcılar söylediklerimi ideolojik bir kimlikle değil, hukukçu kimliğiyle dinlerlerse onların da kazanacakları vardır. Savcıların şahıslarına yönelik herhangi bir kastım yoktur. Önemli olan bu yeşil yargı darbesinin parçaları olmalarıdır. Senaryosu dışarıda yazılan, milli değerlere, Türk milletinin bekasına, Atatürkçü düşünce yapısına, masum insanlara ve şahsıma bu dava yoluyla verdikleri zarar beni yakından alakadar etmektedir'' görüşünü dile getirdi.
İddianamede, darbe hazırlığı içinde olduğu öne sürülen kişilerin yakalanana kadar TSK içindeki yüksek mevkili komutanlarla bu konuda irtibat içinde olmaya devam ettiğinin belirtildiğini aktaran Kerinçsiz, bu nedenle davanın askeri mahkemede görülmesi gerektiğini savunarak mahkemenin ''görevsizlik kararı'' vermesini talep etti.
Davanın başından beri hukuk kurumlarının değil, emniyet güçlerinin kontrolünde olduğunu öne süren Kerinçsiz, savcı Zekeriya Öz'ün kendisine, ''MİT benim kulağıma fısıldar ben gereğini yaparım'' dediğini öne sürdü.
Kerinçsiz, Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları konusunda usule uygun hareket edilmediğini öne sürerek, bu bombalar konusunda mutlaka bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER