Gündem
  • 26.11.2020 01:48

Kerkük valiliğine Türkmen geliyor

Arap ve Türkmenler anlaşmıştı; Kerkük Valiliğini Türkmenler devralıyor.

Kerkük Valiliği’ne vekaleten atanan Rakan Cuburi’nin parlamenter olarak yemin edeceği, yerine Kerkük Merkez Kaymakamı’nın valiliğe getirileceği öğrenildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Mayıs 2018’deki seçimlerde Kerkük’ten milletvekili seçilen Vali Rakan Said Cuburi, önümüzdeki hafta Pazartesi günü Bağdat’a giderek milletvekili olarak yemin edecek.

Kerkük’te Arap Siyasi Meclisi Koalisyonu ile Türkmen taraflar arasında daha önce varılan anlaşma uyarınca Kerkük Merkez Kaymakam Vekili Türkmen  Felah Yaycı, Cuburi’den boşalan Valilik makamına getirilecek.

Irak’ta Haziran 2021’de yapılması planlanan erken seçimlerden önce milletvekilliği erkini kaybetmek istemeyen Cuburi’nin görevini devretmek için tüm hazırlıklarını tamamlandığı öğrenildi.

Irak’ta yasalara göre Vali görevden ayrıldığında yerine merkez kaymakamı görevi devralıyor.

16 Ekim 2017’de yaşanan olaylardan önce Kerkük’te valilik ve merkez kaymakamlık koltuğu Kürtlerin elindeydi. Ancak Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin kenti kontrol etmesi ile Rakan Cuburi Bağdat tarafından Dr. Necmeddin Kerim’in yerine valiliğe atanmıştı.

Merkez Kaymakamlık koltuğuna ise Kamil Saleyi’nin yerine Felah Yaycı getirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 01:50

İLGİLİ HABERLER